Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Batan ny sportchef i Assyriska: "Vi är topp fyra inom Stockholm rent historiskt"

Sverige

Det har spekulerats om det – och nu är det även klart.
Stefan Batan blir ny sportchef i Assyriska.
- Jag är en vinnare och jag vill vara med och skapa ett lag som är redo för division 1, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Sommaren 2018 lämnade Stefan Batan Assyriska för spel med Västerås i superettan. Men 2019 var över innan det knappt hade hunnit börja för 34-åringen. I superettans fjärde omgång åkte Batan på en korsbandsskada och någon fortsättning i VSK blir det inte för ytterbacken.

I en intervju med Fotbollskanalen nyligen riktade Batan kritik mot VSK.

- VSK hade intresse av att kanske fortsätta, jag hade också det ett tag. Men vi började aldrig sitta ner och förhandla så om en fortsättning, utan det låg lite längre fram i tiden tills jag var aktuell att sätta igång igen. Och jag har inte tid att lägga fokus på att sitta och avvakta tills jag kommer tillbaka, utan jag vill veta vad jag ska göra med min framtid ganska snart, sa Batan till Fotbollskanalen förra veckan.

Annons

Nu vet 34-åringen vad han ska göra med sin framtid, Batan har presenterats som ny sportchef i moderklubben Assyriska – något som han berättade för Fotbollskanalen under förra veckan då han sa att båda parterna var muntligt överens om rollen. Batan återvänder alltså nu till klubben, trots att hans senaste sejour där slutade med dåliga minnen.

- Jag fick lämna klubben på ett hemskt sätt och det fick mig verkligen att tvivla på föreningen och på mina känslor för klubben. Anledningen till varför jag kommer tillbaka är för att visa att vi verkligen kommer att jobba för våra spelare, säger Batan i ett uttalande på klubbens hemsida.

Trots det abrupta slutet på den senaste sejouren ser nu 34-åringen fram emot att återkomma till moderklubben.

- Hur mycket det än snackas om Assyriska så är vi topp fyra inom Stockholm rent historiskt, det är de tre stora Stockholmsklubbarna, sen är det Assyriska. Vi har ett starkt varumärke och det handlar om att jobba på rätt sätt så är vi tillbaka där igen. Jag är en vinnare och jag vill vara med och skapa ett lag som är redo för division 1 och vi börjar resan redan nu, säger han.

Annons

Assyriska slutade i år på en tredjeplats i division 2 Södra Svealand.

Publicerad 2019-12-06 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto