Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
39v

Klart: Sverige VM-laddar i Båstad

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att landslaget tänkt ladda för sommarens VM i Båstad.
Nu bekräftar förbundet att så blir fallet.
- Det är utmärkt kvalité på såväl planer som hotell så vi är mer än nöjda med att åka tillbaka till Båstad, säger landslagschef Lasse Richt till svenskfotboll.se.

VM i Ryssland står på sommaragendan för det svenska landslaget. Nu står det klart att man laddar upp inför mästerskapet med ett läger i Båstad, något som Fotbollskanalen tidigare skrivit om.

Förbundet meddelar på sin hemsida att laget samlas i Stockholm den 23-25 maj och åker till Båstad 28 maj för att den 1 juni återvända till Stockholm inför mötet med Danmark på Friends Arena den 2 juni.

Inför EM 2016 så placerade landslaget sin uppladdning i Båstad, som i konkurrens med Kalmar vann kampen om arrangemanget. En av anledningarna till det var Fabege-ägaren Erik Paulsson, som också äger två tredjedelar av Friends Arena och har varit en räddare för SvFF:s ekonomi. Paulsson är från Båstad och är ortens starke man.

Landslagschef Lasse Richt är nöjd med att återvända till Båstad med Blågult.

- Fördelarna är att vi känner till Båstad väldigt väl och vi trivdes fantastiskt bra där förra gången. Det är utmärkt kvalité på såväl planer som hotell så vi är mer än nöjda med att åka tillbaka till Båstad, säger Richt till svenskfotboll.se

Efter Danmark-matchen ska Sverige spela ytterligare en träningsmatch, den sista innan VM-premiären. Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att Peru är en tänkbar motståndare i genrepet.

Sverige inleder sitt VM-spel med att möta Sydkorea 18 juni i Nizjnij Novgorod.

Publicerad 2018-01-22 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons