POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Knuffade en tysk ledare - nu varnas Sveriges säkerhetschef av Fifa

Nästa

Avbryt
Försök igen

JEKATERINBURG/STOCKHOLM. Jan Gustavsson knuffade en tysk ledare efter matchen i lördags.
Nu varnas han av Fifa.
- Vi anser att Janne gjort det nöden kräver, säger landslagschefen Lasse Richt.

Det uppstod tumult i samband med slutsignalen mellan Sverige och Tyskland. Två tyska ledare, Uli Voigt och Georg Behlau, var framme och hånade den svenska bänken - vilket ledde till stort tumult. Janne Andersson var vansinnig och säkerhetschefen Janne Gustavsson knuffade till en tysk ledare.

Nu har Fifa beslutat sig för att varna den svenske ledaren.

- Vi anser att Janne gjort det nöden kräver, vi anser inte att han har gjort fel. Han agerade efter det som skedde, han ville får bort de tyska ledarna. Men nu försöker vi lägga undan detta så fort vi kan, säger landslagschefen Lasse Richt.

- Vi vet att tyska ledarna har stängts av. Vi har berättat precis vad vi tycker och vårt agerande tycker vi är absolut rätt. Vi vill inte ha något mer fokus på det.

Fotbollskanalen var i kontakt med Gustavsson dagen efter - men han valde då att inte kommentera händelsen, utan han hänvisade till presschefen Staffan Stjernholm som sa följande. 

- Återigen, man får se incidenten som en helhet. Tyskarna startade det, man kan inte hålla på att kolla och peka på isolerade skeenden i detaljer i ett längre förlopp. Som sagt, vi anser att det är utagerat och vi tittar framåt. Vill inte lägga mer energi på det här nu, sa han då.

Georg Behalt och Ulrich Voigt får båda böter på 5000 schweizerfranc, cirka 45 000 kronor. Det tyska förbundet har dessutom beslutat sig för att stänga av duon från att sitta med på bänken under nästa match.

Förbundskapten Janne Andersson var i intervjun med TV4 efter matchen tydlig med vad han tyckte om tyskarnas agerande.

Vad är det för jävla respekt? Du står inte och hånar en motståndare som du har fajtats emot i 95 minuter, sa Andersson.

Publicerad 2018-06-26 kl 18:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå