Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kulusevski blev "chockad" - slår tillbaka: "Barnsligt"

Sverige (herr)

Dejan Kulusevski blev "chockad" när han bänkades mot Frankrike i Nations League, ett uttalande som ledde till uppståndelse.
Nu slår landslagsstjärnan tillbaka.
- Jag tycker det var väldigt barnsligt från alla håll, säger han i SVT:s program "Hemma hos EM-stjärnorna".

0:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Janne Andersson pratar om vilken position som Dejan Kulusevski ska spela på.

Dejan Kulusevski är kanske tillsammans med Alexander Isak Sveriges mest lovande spelare i A-landslaget. Juventus-stjärnan är dock inte bofast i den svenska elvan då han har konkurrens från bland annat Viktor Claesson och Emil Forsberg om yttermittfältspositionerna.

I höstas fick också Kulusevski inleda på bänken i Nations League-mötet med Frankrike. Något som förvånade 21-åringen, som efter matchen uttryckte sin frustration.

- Jag blev chockad, jag vet inte. Det kändes jättebra på träningarna, men sådan är fotbollen. Det är bara att ta nya tag nästa match, sa Kulusevski till C More.

Uttalandet gav stor uppståndelse och Kulusevski förklarade senare att han inte ville något illa med det hela, utan att han bara ville spela.

ANNONS

I SVT:s program "Hemma hos EM-stjärnorna" ger nu Kulusevski sin syn på den turbulens som uttalandet skapade.

- Jag tycker det var väldigt barnsligt från alla håll. Det var dålig nivå från framför allt media, att en kille som är 20 år inte ska få säga att han vill spela fotboll. Jag tycker det är dåligt, det händer i alla länder och det ska inte vara något konstigt. Det som är konstigt är om man säger att man inte ska spela, säger Kulusevski i programmet enligt Expressen.

Att frågan fick så stor uppståndelse medialt irriterade Kulusevski som säger:

- Det är klart att ibland vill man backa från media. Varför ska jag ge er något när det jag får tillbaka är att ni vänder orden? Samtidigt vill man inspirera och jag tror att jag inspirerar många i Sverige, framför allt små barn som spelar fotboll som inte har varit bäst från barnsben. Du kan komma vart du vill i livet, det är det jag visar med min historia, säger han.

ANNONS

Kulusevski är en del av den svenska trupp som ska spela EM i sommar.

Publicerad 2021-06-04 kl 08:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto