Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslaget jagar ny presschef: ”En grymt svår roll”

Sverige (herr)

Att vara presschef för landslaget i fotboll är inte lätt.
Till hösten lämnar Staffan Stjernholm uppdraget.
- Jag sneglar åt att flytta till London där min fru bor sedan 1,5 år tillbaka, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Sveriges landslag för herrar är hårt bevakat och sätter stort tryck på den som är presschef. Inför EM-kvalet som drar i gång 2019 så kommer förbundet att behöva rekrytera en ny presschef.

Staffan Stjernholm som tidigare haft hand om U21-landslaget och som tillträdde i våras när Niklas Bodell lämnade uppdraget ska nu eventuellt flytta vänsterut.

- Jag hoppade in på jobbet hastigt i januari och vi sa att jag skulle köra över VM och nu är vi överens om att jag kör hösten och sedan kliver av detta uppdrag även om jag är kvar på förbundet för Stefan Pettersson vill bygga något långsiktigt med sikte på EM 2020, säger Staffan Stjernholm.

ANNONS

- Jag sneglar åt London där min fru jobbar sedan 1,5 år men vi får se hur det blir. Det här är inte knutit till något annat än sociala skäl.

Vad blir viktigt när man hittar din ersättare?
- Det är viktigt att man går i samklang med ledarskapet som sätter ramarna för verksamheten och den öppenhet som Janne predikar är viktig.

Ny sportchef för landslaget är Stefan Pettersson och han kommer att vara delaktig i att söka efter en ny presschef.

- Staffan kommer vara kvar under hösten och under tre samlingar och sedan får vi se och ett scenario är att vi tittar efter en ny.

Vad blir viktigt när ni letar efter en ny presschef?
- Jag har inte letat efter en presschef men man får titta på helheten. Det är en svår roll, det är en grymt svår roll. Man ska se till att spelarna blir rätt behandlade och att media blir rätt behandlat. Det är många parametrar och det är inte bara jag utan många på förbundet som kommer att inbladade i det.

ANNONS

Inom kort kommer förbundet att söka både en presschef för landslaget och ytterligare en förstärkning då man inte ersatt varken Niklas Bodells tjänst eller Jonas Nystedt som nyligen gick i pension.

Landslagets presschefer

Hans Hultman, 1998-2000
Per Karlsson, 2000
Mats ”Mulle” Olsson, 2001-02
Jonas Nystedt, 2002-05
Thomas Saleteg, 2006-09
Hans Hultman, 2009-12
Niklas Bodell, 2013-17
Staffan Stjernholm, 2018

Publicerad 2018-09-08 kl 15:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto