Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslaget om Olsen och Lindelöfs medianobb: ”Inte roligt när det gnisslar”

Sverige (herr)

Janne Andersson vill att spelarna ska ställa upp för media, men inför mötet med Turkiet får Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf fritt.
- Vi har respekterat det för att fokusera på matchen, säger Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

På måndag väntar Sveriges premiär i Nations League mot Turkiet. Under lördagen kom beskedet att Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf inte vill träffa svenska medier i den mixade zonen. Inte heller vill de ställa upp tv-intervjuer inför matchen.

Under Janne Anderssons tid som förbundskapten har annars en av ledstjärnorna varit att spelarna ska vara tillgängliga för intervjuer. Dessutom har det varit ett betydligt öppnare mediaklimat än under Erik Hamréns tid i landslaget.

- Det var en stark önskan från deras sida att slippa det denna samling, säger Stefan Pettersson som är sportchef för A-landslaget och har tagit över efter Lasse Richt.

ANNONS

Vad beror det på?
- Vi har inte grävt i det, vi vill inte gräva i det just nu då vi har match på måndag. Nu är det den här samlingen och då har vi respekterat det för att fokusera på matchen. Vi vill inte göra någon stor grej av det nu men vi kommer prata med dem efteråt och inför nästa samling.

Hur upplever du det?
- Det är inte roligt när det gnisslar någonstans med media, vi försöker ställa upp och vara med på många saker. Men ibland funderar man på varför en del saker skrivs och varför man sätter en viss rubrik. Jag har varit med om det själv, men man undrar hur man tänker när man citerar andra tidningar och nån expert och inte kollar upp. Det är en tråkig del av det.

Möjligen finns förklaringen till den överraskande nobben ett missnöje med att svenska medier återgett en del av kritiken som spelarna fått i sina respektive hemländer för insatser i klubblagen Roma och Manchester United. Framför allt fanns missnöje med en vinkel som Sportbladet gjorde efter Olsens senaste insats mot Milan där målvakten faktiskt var bäst i laget men ändå blev hårt sågad i en rubrik i den svenska tidningen.

ANNONS
Publicerad 2018-09-08 kl 15:12
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto