Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Larsson tror på Olsson i Blågult: "Kommer se honom mycket framöver"

Sverige (herr)

Sebastian Larsson har spelat med Kristoffer Olsson i AIK sedan i juli. Redan nu tror Larsson att mittfältskollegan kommer att spela mycket i landslaget framöver.
- Enligt mig har han alla de kvalitéter som krävs för att göra bra ifrån sig på den här nivån, säger Larsson.

3:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Sebastian Larsson i spelaren ovan.

I Janne Anderssons trupp inför Uefa Nations League-matchen mot Ryssland och landskampen mot Slovakien var samtliga uttagningsbara spelare från VM-truppen var uttagna. Bara Ola Toivonen som slutat och den skadade Filip Helander saknades från laget som tog sig till VM-kvartsfinal.

Sebastian Larsson menar att Janne Andersson tar ut truppen och att det är det bästa laget som är uttaget och att det finns chansen för de som gör det bra i klubblag att ta sig in i truppen.

- Det är klart att det är ett steg, så är det absolut. Men som sagt, det finns alltid möjligheter, folk gör det bra i sina klubblag. Och bevisligen så är de med här nu och gör man det bra ska man vara med, det är inget tvekan om saken, säger Larsson till TV4.

ANNONS

En av spelarna som har fått chansen att vara med i den här truppen är Sebastian Larssons lagkamrat i AIK, Kristoffer Olsson. Larsson har sett Olsson bredvid sig på mittfältet i AIK de senaste månaderna sedan återkomsten till allsvenskan i sommars.

- Det är en spelare jag spelat med en hel del nu som har imponerat mycket på mig. Med hans sätt att flytta boll och röra sig med boll. Jag tycker han gör det bra i AIK och han är viktigt för oss. Det är väldigt kul att se honom här och jag är säker på att det är en man som kommer var med mycket framöver.

AIK spelar till skillnad från landslaget med tre innermittfältare där Kristoffer Olsson spelar en mer offensiv roll. Sebastian Larsson menar att Olsson har kvalitéter att även klara av spel med två innermittfältare som Janne Andersson använder sig av i landslaget.

ANNONS

- Jag tycker definitiv han har de kvalitéerna och de grunder och spetskvaliteter med boll. Som jag sa, så är han väldigt duktig på att flytta boll och röra sig med bollen. Sen gäller det att komma in lära känna saker och ting och bli bekväm med det och ta förs sig. Men enligt mig har han alla de kvalitéter som krävs för att göra bra ifrån sig på den här nivån.

Publicerad 2018-10-10 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto