Mållöst i ångestmötet - Växjö helt utan seger

Damallsvenskan

I damallsvenskan spelade Växjö och Djurgården oavgjort i bottenmötet.
Växjö jagar fortsatt årets första seger.

Det var ett ordentligt ångestmöte när jumbon Växjö tog emot nästjumbon Djurgården. Det syntes också på planen då det var krampaktigt och chansfattigt. Hemmalaget hade något fler chanser i den första halvleken men utan att skapa de där riktigt heta lägena.

Gästerna skapade matchens första möjlighet när Daniela Zamora sträckte sig efter ett vänsterinlägg men bollen styrdes ut till hörna. Annars var det avvaktande och en första halvlek med mycket kamp på mittplan.

I den andra halvleken skapade Djurgården ett par hörnor men utan resultat. Med dryga kvarten kvar av matchen ökade Växjö trycket och hade en jättemöjlighet att ta ledningen. Amanda Johnsson slet sig loss på egen hand längs med vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet. På den bortre ytan dök amerikanskan Madeline Gotta upp men skottet på täckande djurgårdsförsvarare.

Med bara sekunder kvar av matchen hade Djurgårdens inbytte Hanna Stokki ett jätteläge att avgöra matchen. Men 19-åringen orkade inte hela vägen fram till bollen och nickade strax utanför.

Inget av lagen lyckades spräcka målnollan och matchen slutade mållöst 0-0. Tungt för båda lagen, men kanske främst för Växjö som inte lyckades knappa in på lagen ovanför. Växjö står kvar på blotta tre poäng efter nio matcher.

Djurgården står nu på sju poäng och har nu lika många poäng som Piteå och Eskilstuna, men med en match mer spelad.

Publicerad 2021-06-20 kl 15:02