POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Marta får hedersuppdrag inom FN - ska främja jämställdhet

Foto: Bildbyrån

Den tidigare damallsvenska stjärnan Marta har fått ett nytt hedersuppdrag inom FN-organet UN Women. Brasilianskan ska arbeta för att främja jämställdhet och motverka stereotyper inom fotbollen.

Den brasilianska anfallaren Marta, som utsågs till världens bästa spelare fem år i rad mellan 2006 och 2010, har utsetts till Goodwill-ambassadör för FN-organet UN Women. Den tidigare Umeå-, Tyresö- och Rosengård-spelaren kommer som ambassadör att arbeta för att öka jämställdheten inom idrotten och motverka stereotyper.

Kvinnor över hela världen visar i dag att de kan lyckas i roller och i positioner som tidigare var till för män. Kvinnors närvaro i sportens värld och när det gäller fysisk aktivitet är inget undantag. Genom idrotten kan kvinnor och tjejer utmana sociokulturella normer och könsstereotyper, säger Marta i ett uttalande, enligt TT.

UN Women, som hänvisar till en rapport från Sporting Intelligence, skriver att kvinnliga elitidrottare endast tjänar en procent av vad manliga elitidrottare tjänar.

Tidigare har Marta varit ambassadör för utvecklingsprogrammet UNDP, som arbetar mot fattigdom.

Publicerad 2018-07-12 kl 23:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå