Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mellberg om förra tränaren O’Neills avgång: ”Inte direkt optimalt”

Sverige

Martin O'Neill lämnar Aston Villa dagar före premiären. Nu får klubben det tufft enligt Olof Mellberg.
– Läget är inte direkt optimalt, säger han till fotbollskanalen.se.

Aston Villa lämnade ett riktigt chockbesked under måndagen. Huvudtränaren Martin O’Neill lämnade klubben med omedelbar verkan bara dagar före premiären i Premier League. Nu står klubben inför en riktigt tuff tid enligt den förra mittbacksklippan Olof Mellberg.
– Det är ju inte riktigt optimalt för klubben att stå utan tränare så här nära inpå säsongen, säger Mellberg till fotbollskanalen.se.
– Jag har bara läst om det, inte pratat med någon i klubben, men det kom riktigt oväntat.

Olof Mellberg var oerhört populär under sina sju år i Villa och utgjorde grunden till lagets stabila och starka försvarsspel. Birmingham-klubben har varit ett riktigt starkt lag i ligan under 2000-talet, men ändå inte nått någon stor framgång de senaste åren. Mellberg vågar inte riktigt spekulera kring varför O’Neill lämnat klubben, men säger att de uteblivna framgångarna kan ha pressat nordirländaren.

ANNONS
– Han kom ju till klubben under en fantastisk period när Aston Villa spenderade som mest och värvade nya spelare. Förväntningarna var höga och trots att man slutat i toppen av ligan vissa säsonger, vilket är fantastiskt bra, saknas ju titlarna. Men O’Neill har gjort ett riktigt bra jobb i klubben.

I England spekuleras det febrilt vad som verkligen hände kring Villa och O’Neill. Tränaren ska ha sagt ifrån när det gäller spelarförsäljningar och menat att klubben inte kan nå några framgångar om man ständigt måste göra sig av med nyckelspelare.

Publicerad 2010-08-10 kl 18:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto