Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

Missade EM 2016 - ville inte göra om samma miss: ”Vill verkligen vara med om ett VM"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Gustav Svensson får i sommar göra mästerskapsdebut.
Han var aktuell för EM 2016 - men miste platsen efter flytt till Kina.
- Det fanns intresse därifrån i vintras, men jag ville inte göra om samma grej, säger han till Fotbollskanalen.

Seattle Sounders svenske landslagsmittfältare Gustav Svensson, 31, var redan under hösten 2015 en del av det svenska landslaget i kvalet till EM i Frankrike. Han fick speltid mot både Moldavien och i play off-returen mot Danmark, men miste därefter sin chans att åka med till mästerskapet, då han bland annat valde att lämna IFK Göteborg för spel med Guangzhou R&F i Kina.

- Det fanns även lite intressen där bortifrån i vintras också, så det var en av anledningarna till att jag sa nej till sådana grejer för att fortsätta borta i USA. Man ville inte göra om samma grej, man vill verkligen vara med om ett VM, säger han till Fotbollskanalen.

Två år senare får han nu äntligen chans att göra mästerskapsdebut i Ryssland.

- Det betyder väldigt mycket att få vara med, både för mig personligen, men även för Sverige. Man har följt EM och alla kvalmatcher som fan själv, så man vet ju hur mycket det betyder, säger han.

Vilken form känner du att du är i nu?
- Det har varit ganska tufft i år för laget. Vi har haft en del problem med skador och jag har fått hoppa runt på ett antal positioner, men för min del har det ändå gått bra, säger han.

Vad tror du om dina chanser till en startplats i VM?
- Det är jättesvårt att säga och alldeles för tidigt att säga, men jag är med och konkurrerar och Janne (Andersson) vet var han har mig. Om det är någon gång han behöver den speltypen, så vet han vad jag kan bidra med, säger han.

Vad kan du bidra med till skillnad från konkurrenter som Sebastian Larsson och Albin Ekdal?
- Jag är väl en lite mer sittande mittfältare och kan styra det defensiva väldigt bra framför backlinjen, så det är väl mer det. Även om jag är gammal, så kan jag springa rätt mycket fortfarande.

Svensson ser även mästerskapet som ett skyltfönster och utesluter inte en flytt till Europa igen.

- Man vill ju se på vilken nivå man kan spela och vilken toppnivå man kan spela på. Om det skulle komma någon chans i en toppliga i Europa, så vill man ju se hur man klarar det. Vi får se vad som händer efter VM, säger han.

Gustav Svensson var under den gångna säsongen med och ledde Seattle till final i MLS-slutspelet och har under våren inlett säsongen med ett mål på nio matcher i USA.

Publicerad 2018-05-26 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons