Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Musovic om lagkamratens cancerbesked: "Berört mig jättemycket"

Sverige (dam)

VISBY. Ann-Katrin Berger diagnostiserades med cancer.
Ett besked som berört Zecira Musovic.
- Fotbollen blir inte så viktig när någon i min omgivning fått ett sådant besked, säger hon. 

10:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

För några år sedan hittade Ann-Katrin Berger en knöl på halsen. Efter läkarbesöken diagnostiserades den tyska målvakten med sköldkörtelcancer.

"Det var en chock", sade hon då.

Hon opererades och kampen mot cancern vann hon.

I somras var hon med i den tyska landslagstruppen som tog ett EM-silver på ett rekordfyllt Wembley. Sedan kom beskedet efter mästerskapet. Berger hade fått ett återfall och cancern var tillbaka efter fyra år.

"Som jag tidigare sagt måste man som idrottare kämpa varje dag för att bli den bästa versionen av sig själv och det är något jag kommer fortsätta med. Jag hoppas kunna hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer genom att dela med mig av min resa", skrev hon i ett uttalande.

ANNONS

Chelseamålvakten kommer därmed att genomgå behandlingar för att ännu en gång ge sig på att besegra cancern, och väntas bli borta från fotbollen under en längre period.

Till vardags sporras hon mot svenska landslagsmålvakten, Zecira Musovic.

När Musovic berättar om beskedet vattnas hennes ögon.

- Det är ett besked som berört mig jättemycket. Bara någon nämner ordet cancer är det som att någon trycker på en knapp, det påminner mig om hur skört livet är och hur man ska ta vara på det. Fotbollen blir inte så viktig när någon i min omgivning fått ett sådant besked, säger hon.

Målvakten menar vidare att det är något med just ordet "cancer" som är skrämmande.

- Det kan gå så fort. Det är något med det ordet som är mäktigt på ett negativt sätt. Det kan vara så hemskt och plötsligt. Och man har haft det i familjen. Det är någonting man inte kan kontrollera och det är läskigt när man inte kan kontrollera utfallet av livet.

ANNONS
Publicerad 2022-09-01 kl 11:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto