Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
14v

Nilsson om att ta över A-landslaget: ”Tar det den dag det dyker upp”.

Roland Nilsson har gått från P-landslag till U21-landslaget.
Om förbundskaptenen skulle få frågan från A-landslaget vill han inte spekulera i.
- Det får andra tycka och se hur det är, säger Nilsson i podden Lundh.

Roland Nilsson har klättrat inom det Svenska Fotbollförbundet. Från P17-landslaget tog han för ett och ett halvt år sedan över efter Håkan Ericson, som tog EM-guld 2015, i U21-landslaget.

- Det är klart att Håkan har gjort det fantastiskt. Att komma in efter är tufft, men samtidigt tycker jag att det både var en ära och en väldig stimulans att komma in och föra vidare och sätta sin egen prägel och få jobba med de här unga spelarna som hela tiden är på gränsen. Att fortsätta utveckla deras karriärer. Jag kände att det var en härlig utmaning, säger Nilsson i podcasten Lundh.

Janne Andersson förlängde nyligen sitt kontrakt med SvFF till 2022. Om Roland Nilsson i framtiden kan bli aktuell att ta över vill han inte spekulera i.

- Det får andra tycka och se hur det är. Jag är fullt fokuserad på U21. Jag ska göra mitt yttersta för att vi ska nå hela vägen till ett slutspel. Gör vi inte det får vi jobba vidare och sätta upp nya mål, gnugga på och se vad vi kan hitta för att göra det ännu bättre.

Hur sugen hade du varit på att ta det finaste landslaget, där du själv har spelat 116 gånger?
- Det är svårt att säga. Det får man ta den dagen om och när det dyker upp.

Sedan Håkan Sjöstrand har det pratats om att förbundskaptenen gärna får bo i Stockholm för kansliet och så. Gled du undan det, för du bor i Göteborg?
- Just nu bor jag i Göteborg. Men jag har tittat på det, och när allt funkar finns det chans att jag bosätter mig någonstans där uppe.

HÄR HITTAR DU PODDEN MED ROLAND NILSSON

Här hittar du podden med Roland Nilsson

203 - Roland Nilsson

Avsnitt 203 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Roland Nilsson. U21-landslagets förbundskapten talar om det dramatiska EM-kvalet, om att ta över efter framgångsrike Håkan Ericson, om dragkampen mellan att utbilda spelare till A-landslaget och att göra resultat, om sin syn på att så många unga talanger lämnar Sverige, om vem som är nästa spelare att ta klivet från U21 till A-landslaget och om att han tidigare lyfts fram som en blivande förbundskapten för A-landslaget.

Dessutom talar Nilsson om vilka lärdomar han tagit med sig från spelarkarriären, om hur han hanterade straffmissen i Europacupens semifinal mot FC Barcelona, om att börja tränarkarriären i Coventry, om framgångarna i Gais och Malmö FF, om vem som låg bakom SM-guldet med MFF: han eller Pep Clotet Ruiz och smällen när FC Köpenhamn sparkade honom efter blott sex månader.

Publicerad 2018-10-06 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons