Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nilsson under press - nya beskedet efter extrainsatta RF-mötet: "Berättade om läget"

Sverige

Riksidrottsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson är under press - och under tisdagen kallade förbundet till ett extrainsatt styrelsemöte. 
Nu ges besked om vad som hände under mötet. 
- Karl-Erik samlade styrelsen och berättade om läget just nu, och på fredag är det ett nytt möte som planerat, säger Anna Setzman, chef kommunikation och press på RF, till Fotbollskanalen. 

2:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Riksidrottsförbundet och förste vice president i Uefa, är pressad. Uefa har tagit beslut om att ryska lag med minderåriga kommer att återtas till sina tävlingar under den här säsongen, något som Nilsson enligt Sky Sports röstade för, vilket går emot RF:s och Svenska Fotbollförbundets hållning, men själv hävdar han att han röstade för en utredning om att återta ryska U-lag

Under tisdagen rapporterar Aftonbladet att RF har kallat till ett extrainsatt styrelsemöte under tisdagskvällen, där beslut kan tas om Nilssons framtid. 

- Jag fick kallelsen för någon timme sedan, säger ledamoten Stefan Bessman för Aftonbladet. 

Annons

Efter mötet ger Anna Setzman, chef kommunikation och press på RF, besked om vad som hände under mötet. 

- Jag vet inte så mycket mer än att det var ett rent informationsmöte, där jag inte var med. Karl-Erik samlade styrelsen och berättade om läget just nu, och på fredag är det ett nytt möte som planerat. Det finns inget annat att säga om det, säger hon till Fotbollskanalen. 

Hur reagerade övriga i styrelsen på Nilssons version om Ryssland-frågan?
- Nej, det vet jag inte. 

Pratades det om Nilssons framtid som RF-ordförande?
- Jag deltog inte i mötet. Jag kan prata om det jag har fått information om och det är att han pratat om nuläget och kommer att prata på fredag som planerat. Det var ett styrelsemöte, där jag inte var med. 

Fotbollskanalen kunde i söndags avslöja att ungefär 50 specialförbund inom RF först kallades till ett krismöte för att diskutera den uppkomna situationen samt förtroendet för Nilsson. Även RF-basen själv fick en kallelse. Men måndagens extrainsatta möte blev inte som tänkt, då Nilsson inte närvarade, vilket han kommer göra under ett möte på fredag, där han får förklara sig för specialförbunden. 

Annons

- Egentligen förekom RF vårt möte genom att kalla till ett eget möte på fredag. Kontentan av våra samtal blev att ta frågorna på fredag eftersom Karl-Erik inte var med på vårt möte i dag, sa Mats Söderqvist, ordförande i Svenska Bangolfförbundet som kallade till krismötet, till Fotbollskanalen.

Under måndagen markerade socialministern Jakob Forssmed (KD) mot Nilsson. 

"Min uppfattning är att den svenska idrottsrörelsen på ett föredömligt sätt hållit en tydlig och enad linje kring att inte öppna tävlingar för ryska och belarusiska idrottare. Därför blev jag förvånad, och agerandet framstår som anmärkningsvärt. Att öppna för ryska och belarusiska tävlanden riskerar att normalisera Rysslands brutala anfallskrig i ett läge när ingenting har förändrats på marken", skrev Forssmed till Fotbollskanalen. 

Annons

Svenska Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt uttalade sig också om ämnet.

- Hela situationen känns olycklig och det är viktigt att få klarhet. Vår uppfattning är fortsatt tydlig: Vi vill inte att ryska landslag - varken ungdomar eller seniorer - ska tillåtas delta i internationella tävlingar, sa Reinfeldt i en kommentar.

Nilsson har i en intervju med Fotbollskanalen svarat på kritiken, där toppen bland annat fick frågan om han tror att hans anseende skadats de senaste dagarna. 

- Det är klart att sådant här skav inte är positivt. Man får höra många kommentarer om sig, både i sociala medier och i inkorgen på mejlen, svarade Nilsson.

Han fortsatte:

- Det är klart att man hellre hade velat vara utan det, och det är mycket möjligt att en del av det hade försvunnit om jag hade kommenterat det i fredags i stället för att ge en skriftlig kommentar, men jag får lära mig något av det. Så är det. Det är inte kul. Men huruvida det skadar förtroende eller inte får andra bedöma.

Annons

Fotbollskanalen söker Karl-Erik Nilsson. 

Publicerad 2023-10-03 kl 18:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto