Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avslöjar: Förbund kallar till krismöte efter Karl-Erik Nilssons ryssbeslut

Sverige

Karl-Erik Nilsson är ifrågasatt inom RF och svensk idrott.
Nu har flera specialförbund kallats till ett "krismöte", erfar Fotbollskanalen.

2:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT

LÄS ÄVEN: LUNDH: "Svensk idrott förtjänar att ledas av någon man kan lita på"


Totalförbudet mot Ryssland upphävdes tidigare i veckan och landets U17-landslag får numera delta i Uefas turneringar framöver. Ett beslut som är kontroversiellt eftersom invasionskriget i Ukraina är pågående. Exempelvis har Sverige meddelat att man vägrar spela mot Ryssland.

Kort efteråt hävdade Sky Sports att Riksidrottsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, som också är förste vice president i Uefas exekutivkommitté, hade röstat för Uefas linje gällande att släppa fram ryska U-lag. Något som alltså går emot både RF:s och Svenska Fotbollförbundets hållning i frågan.

Annons

RF-basen slog först tillbaka och menade att han inte "kände igen sig" i medieuppgifterna. Men på söndagen släppte RF ett pressmeddelande där Nilsson menade att ett definitivt beslut inte är fattat i frågan, vilket går emot vad Uefa själva har kommunicerat.

Uppståndelsen har gjort att Nilsson är ifrågasatt inom såväl RF som svensk idrott.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har drygt 50 specialförbund nu kallats till ett "krismöte" i början av nästa vecka, där den uppkomna situationen samt förtroendet för RF:s ordförande ska diskuteras. En kallelse ska också ha gått ut till Nilsson, som ges möjligheten att klargöra den rådande situationen.

Karl-Erik Nilsson har i en intervju med Fotbollskanalen svarat på den kritik som riktats mot honom. RF-basen fick då även frågan om han anser att hans anseende skadats.

Annons

- Det är klart att sådant här skav inte är positivt. Man får höra många kommentarer om sig, både i sociala medier och i inkorgen på mejlen, svarade Nilsson.

Han fortsatte:

- Det är klart att man hellre hade velat vara utan det, och det är mycket möjligt att en del av det hade försvunnit om jag hade kommenterat det i fredags i stället för att ge en skriftlig kommentar, men jag får lära mig något av det. Så är det. Det är inte kul. Men huruvida det skadar förtroende eller inte får andra bedöma. 

Nästa år äger U17-EM för flickor rum i Sverige, ett mästerskap som Ryssland alltså får delta i enligt Uefas nya linje. Det europeiska fotbollsförbundet har motiverat beslutet med att barn inte ska straffas för vuxnas handlingar.

Publicerad 2023-10-01 kl 23:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto