POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Nya reglerna testas mellan Sverige och Tyskland: "Bäst att göra det i matchsituationer"

Foto: Bildbyrån.

I sommar träder ett antal nya regler i kraft.
Redan på lördag används de dock på prov då Sverige möter Tyskland.
- Det bästa är att göra det i matchsituationer som det blir nu framöver, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Radiosporten.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om de stundande regelförändringarna som klubbats igenom av fotbollens regelorgan Ifab.

Bland annat uppdateras handsregeln som innebär att det alltid ska dömas hands om bollen tar på handen i en målsituation.

- Tidigare har det kunnat bli mål med hands, vilket såklart oftast har varit oavsiktligt, men nu kan du inte skaffa dig en målchans eller göra mål oavsett om det är oavsiktligt eller inte. Om bollen tar på handen i en sådan situation nu, så är det hands. Nu är det inte någon bedömning om det. Då är allt hands. Det gäller dock inte i försvarsagerande, enbart om du gör mål eller om du skaffar dig en uppenbar målchans eller gör mål genom att bollen tar på handen, förklarade domarbasen Stefan Johannesson för Fotbollskanalen för några veckor sedan.

Därtill tillkommer regler som bland annat innebär att det attackerande laget inte längre får ställa sig i muren, att en spelare vid ett byte alltid måste gå ut vid närmaste begränsningslinje och att målvakten framöver enbart kommer att behöva ha en fot kvar på mållinjen vid straffsparkar.

De nya reglerna kommer att ha trätt i kraft vid sommarens VM-slutspel för damer i Frankrike och för Radiosporten bekräftar landslagschefen Marika Domanski Lyfors att de nya reglerna kommer att vara i spel redan nu på lördag då Sverige ställs mot Tyskland.

- Det bästa är att göra det i matchsituationer som det blir nu framöver. Så jag tror att de kommer att vara väl förberedda när det blir VM. Jag både hoppas och tror att det ska göra fotbollen bättre. Men det är klart att det är lite kort tid, absolut, säger Domanski Lyfors till Radiosporten.

- Några av reglerna tycker jag är ganska självklara. Som bytessituationen till exempel. Jag tror inte att det kommer att bli dramatiskt, vi kommer att vänja oss vid det här ganska snabbt.

Publicerad 2019-04-03 kl 17:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå