Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Nyman lovar IFK-fansen: ”Vill inte lämna som Bosman"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

ABU DHABI. Christoffer Nyman hade bud från Holland och Turkiet i somras.
Anfallaren sitter på ett utgående kontrakt – men lovar fansen:
- Vill inte lämna IFK som Bosman, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige startar 2016 med match mot Estland i på vinterturnén och det blir ett rent mästaranfall från start. Emir Kujovic och Christoffer Nyman inleder på topp och för Kujovic är det ren debut och för Nyman är det första landskampen från start.

Två gånger tidigare har Norrköpings-anfallaren varit med på landslagets vinterturné.

- Har gjort två inhopp tidigare, det vore kul att få starta. Om jag fått högre status? Med ett SM-guld är det möjligt att det är så, säger Christoffer Nyman på väg ut på de gröna träningsplanerna i ett av de sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten.

Du kan det här efter några svängar, eller?
- Det känns nästan så, det är tredje gången. Det är kul, det är ett kvitto på att man gjort en bra säsong.

Annorlunda att vara med för tredje gången?
- Jag känner lite skillnad, då var det rätt mycket äldre och rutinerade spelare med. Första året var Anders Svensson och Tobias Hysén med och det är skapliga namn. Nu är det mer jämngamla och sådana man spelat med förr i olika ungdomslandslag. Det är väldigt kul att få vara med och representera landslaget.

Hur ser du på framtiden i A-landslaget?
- Just nu känner jag bara att det är en bonus att vara med här, men sedan får vi se vad som händer. Jag tänker inte på landslaget eller framtiden på det sättet utan tar bara en säsong i taget och försöker utvecklas.

Alexander Fransson har försvunnit från mästarlaget. Emir Kujovic är redo att dra i januari. Blir Christoffer Nyman näste man?

- Jag känner ingen stress, jag har ett år kvar på kontraktet och jag vill inte lämna IFK som Bosman, men händer det något och det känns rätt får man se vad som händer.

Något intresse?
- I somras var det en del från Turkiet och Holland men i vinter har det varit lugnt. 

Vill inte Norrköping förlänga?
- Ah, det finns små diskussioner, det finns det. Det är klart men inte mer än så. Får se vad som händer när jag kommer hem.

Är det du som tvekar eller klubben?
- Det har varit lite både och, det har varit avvaktande från båda sidor. Ingen känner någon direkt stress. Vi får se vad som sker när jag kommer hem.

Fransson har stuckit. Kujovic är på väg. Snackar ni med varandra och försöker peppa varandra att stanna i klubben?
- Inte så mycket så, när Fransson sticker till Basel är jag glad för hans skull. Det är skithäftigt för honom att få sticka i väg, ett stort steg för honom. En riktigt duktig spelare vi tappar och det är tufft för oss men jag hoppas att Janne (Andersson) och teamet gör ett bra jobb och sedan är det upp till oss spelare att göra vårt jobb. Sådan är fotbollen, de bästa spelarna lämnar för bättre klubbar. Det får man köpa, det är så det är.

Lockar en jakt på Champions League?
- Det hade varit riktigt grymt, bara SM-guldet trodde man inte att man skulle få uppleva i Norrköping, och att sedan få kvala till Champions League och få en möjlighet att vara med där är hur häftigt som helst. Det är en lång väg dit och man behöver en ganska stark trupp och får se om vi kan ersätta Fransson och kanske Kujovic om han sticker. Det är bara att hoppas att det blir bra.

Se ett av Nymans mål i allsvenskan 2015 i spelaren ovan.

Publicerad 2016-01-06 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER