Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Nytt attentat i Turkiet - SvFF: "Ska göra bedömning av läget"

Foto: Scanpix

Turkiet har drabbats av flera attentat under den senaste tiden - och under onsdagen ägde ännu ett rum.
I mars spelar Sveriges herrlandslag en landskamp i landet.
- Vi följer självklart läget, säger Svenska Fotbollförbundets kommunikationschef Niklas Bodell till Fotbollskanalen.

Den 24 mars väntar en landskamp mot Turkiet i Antalya för Sveriges herrlandslag. Under onsdagskvällen ägde ett attentat rum i landets huvudstad Ankara. En bilbomb exploderade och i skrivande stund har minst 28 personer dött och 45 skadats.

Svenska Fotbollförbundet håller koll på situationen i landet.

- Säkerhetsfrågor är det ytterst vår säkerhetschef som gör bedömningar kring. Det här är alldeles för nytt för att vi ska ha hunnit göra någon närmare analys av säkerhetsläget där nere. Men ge oss några dagar, så ska vår säkerhetschef ha hunnit göra den bedömningen. Men än så länge är det inget som står i vägen för våra möjligheter att resa till Turkiet och spela match, säger kommunikationschefen Niklas Bodell.

Nyligen ägde ett attentat rum i Istanbul där flertalet personer dödades och skadades - och ett antal större attentat har ägt rum i landet sedan i somras.

- Det är klart att vi också förstår att läget osäkert. Men det är för tidigt att säga något. Det senaste attentatet ägde rum bara för några timmar sedan. Vi måste få tid att analysera det här,

Ni följer i alla fall läget i Turkiet?
- Ja, självklart. Det gör vi ju, avslutar Bodell.

På Sverige ambassad i Ankaras webbplats skriver man att Turkiet befinner sig i "en inbördeskrigsliknande situation i landets sydöstra delar" och Utrikesdepartementet avråder tills vidare alla resor till Turkiets närområde mot Syrien upp till ett avstånd om 10 kilometer från gränsen. Dessutom avråder man från icke nödvändiga resor till de delar av provinserna Hatay, Gaziantep, Kilis, Mardin, Sanliurfa, Sirnak och Siirt som ligger bortom 10 kilometer från den syriska gränsen.

"Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till provinsen Hakkari, vid den irakiska gränsen och till provinserna Diyarbakir, Tunceli, Bingöl, Igdir och Agri i östra Turkiet", står det på Sveriges ambassad i Ankaras webbplats.

Om det allmänna säkerhetsläget skriver man följande:

"Ambassaden, generalkonsulatet och Utrikesdepartementet följer noga utvecklingen i hela Turkiet. Risken för terrorattentat har ökat under senaste tiden. Detta gäller även utanför de gränsområden som inkluderas i avrådan", och fortsätter:

"Turistorterna utmed medelhavskusten omfattas inte av avrådan och inte heller Ankara, Istanbul eller Izmir."

Någon avrådan från att resa till Antalya, där Sverige ska spela landskampen finns alltså inte.

Landskampen är en av fyra träningsmatcher som Sverige ska spela under våren som en uppladdning inför EM-slutspelet i Frankrike i sommar.

Publicerad 2016-02-17 kl 19:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons