Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Officiellt: Han blir assisterande till Janne Andersson

Foto: Scanpix

Janne Andersson får Peter Wettergren som sin högra hand i landslaget. 48-åringen blev idag bekräftad som Sveriges nya assisterande förbundskapten.
- Ska bli roligt att jobba ihop med Janne, säger han.

Redan i början av maj kom uppgifter om att FCK:s svenska assisterande tränare Peter Wettergren var på väg att ta steget över till det svenska landslaget. Under fredagen så blev nyheten bekräftad.

- Jag har ju, som scout och assisterande tränare, också flera års erfarenhet av landslaget. Jag känner till våra styrkor som vi kan bygga vidare på. Dessutom ska det bli väldigt kul att jobba ihop med Janne Andersson, som jag redan känner att jag, på ett väldigt bra sätt, klickar med. Vi har mycket samsyn på saker som både har med fotboll att göra, men som också handlar om hur vi är som människor, säger han till svenskfotboll.se

Även Janne Andersson kommenterar tillskottet i ledarstaben och är nöjd med rekryteringen.

- Jag är väldigt glad över rekryteringen av Peter. Jag är säker på att vi kommer att jobba väldigt bra ihop. Han är är en fotbollsarbetare, precis som jag, och väldigt kompetent. Dessutom är han en duktig analytiker och har också erfarenhet av landslaget, säger Janne Andersson och fortsätter:

- Han bottnar också i en värdegrund som människa, vilket är viktigt för mig om man ska jobba så tätt ihop som vi ska.

Wettergren har tidigare varit assisterande tränare i Elfsborg och var med och vann SM-guld med klubben. Han har även haft tidigare uppdrag för det svenska herrlandslaget där han jobbat som scout.

Omröstning
Känns Andersson/Wettergren som en het duo?
  • Superhet!
  • Nja, ser hellre någon annan!
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-05-20 kl 12:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons