POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Oklart om Augustinsson hinner bli spelklar till EM-kvalet: "Omöjligt att säga"

Foto: Bildbyrån.

Den 28 augusti presenterar Janne Andersson EM-kvaltruppen.
Om Ludwig Augustinsson är tillbaka från skada då är höljt i dunkel.
 - Det är omöjligt att säga nu, säger den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren till Fotbollskanalen.

Under förra säsongen valde Werder Bremens manager Florian Kohfeldt att plita ner ett svenskt namn på vänsterbackspositionen inför laguttagningen till varje ligamatch. Ludwig Augustinsson, given även i Blågult, startade samtliga 34 ligamatcher och spelade dessutom fem matcher i cupen.

Men under säsongsinledningen har Kohfeldt fått klara sig utan sin vänsterspringare. I tysk media har rapporterats att Augustinsson besvärats av en överbelastningsskada och Augustinsson, som inte spelat någonting på försäsongen, kommer även missa lagets ligapremiär i helgen.

Om tolv dagar presenterar Janne Andersson truppen till stundande EM-kval mot Färöarna och Norge. Om Augustinsson då är med är enligt hans assistent Peter Wettergren för tidigt att svara på.

- Det är omöjligt att säga nu. Vi vet vad skadan är och det vet Werder Bremen också. De har väl en plan för honom precis som vi har en plan. Som jag förstod det så blir det bättre för varje dag, sedan om det hinner bli bra till nästa helg eller helgen därpå är omöjligt att svara på, säger han till Fotbollskanalen.

Enligt Wettergren har landslaget tät kontakt med Augustinsson.

- Vi har ganska bra koll på det, vårt medicinska team med "Freddan" (Fredrik Larsson, sjukgymnast) och Dale (Reese, Performance & Medical Coordinator) har ständig kontakt. Samtidigt kan inte vi gå in och göra någonting för det är klubbarna som har hand om sina egna spelare. Men vi har bra koll på vad som händer och sker.

Wettergren vill dock inte berätta mer exakt vad det är som Augustinsson besväras av.

- Går inte in på det, jag lägger aldrig några diagnoser. Jag vet vad problemen är men mer än så får du ta med Fredrik Larsson. Jag vet vad han har för problem och det har han haft ett tag.

Kommande EM-kvalssamling inleds mot Färöarna på bortaplan den 5 september, följt av hemmamötet med Norge på Friends Arena tre dagar senare.

Publicerad 2019-08-16 kl 13:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå