Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Opererad Elmander tillbaka: "Ingen fara för matchen"

AMSTERDAM. Efter två missade träningar var Johan Elmander tillbaka.
Med handske över det opererade fingret.
- Jag får vara lite försiktig, men det är ingen fara för matchen, säger han.

När Sverige klev ut på gräset på Olympiastadion i Amsterdam på lördagen var alla på plats för första gången.

Dessutom var landslaget förstärkt med Petter Andersson, Viktor Elm och Fredrik Stenman för att man skulle kunna träna elva mot elva bakom stängda dörrar.

Johan Elmander bar bandage över ringfingret och en handske. Hans finger var så inflammerat när han kom till Holland i torsdags att det krävdes operation.

- Jag hade en massa var så man gick in och tog bort nageln. Nu har jag bandage och en handske, det viktiga är att det inte kommer in smuts så det blir inflammerat, säger Bolton-anfallaren som därmed gör sitt första pass med blågult inför tisdagens EM-kval.

- Bättre att jag missade två träningar än att riskera att få blodförgiftning. Jag får vara lite försiktig, men det är ingen fara för matchen.

Johan Elmander har under hösten i Bolton hittat tillbaka till den form som tog honom till Premier League från den franska ligan. Mycket tack vare nye managern Owen Coyle.

- Så fort han kom så började jag spela bra även om jag inte gjorde några mål. Gör man inte mål i Premier League så blir det kritik, men nu har målen börjat komma.

- Jag är mer i harmoni nu.

När kände du dig så här bra senast?
- Jag hade det när jag först kom till Bolton och sedan försvann det. Men jag har hela tiden vetat att jag kan spela på den här nivån.

Under Erik Hamréns tid som förbundskapten har han gärna sett Elmander på en kant, men anfallaren kan även tänka sig fler positioner. Matchen på tisdag ser han fram emot och alla utspel från holländarna tar han lätt på. Som att om Holland spelar som mot Moldavien så slår man även Sverige.

- Jaha, då kan de få det svårt. Jag vill inte kommentera deras uttalanden, det får stå för dem.

Publicerad 2010-10-09 kl 13:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons