Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Pettersson om relationen med Forsberg och VNL: ”Finns inga konstigheter”

ABU DHABI. Stefan Pettersson har börjat nya jobbet som landslagschef.
Och han är inte orolig för reaktioner från Emil Forsberg eller Victor Nilsson Lindelöf.
- Det finns inga konfliktsituationer i min värld, säger han till Fotbollskanalen.

Under onsdagen inledde Stefan Pettersson sitt nya arbete som landslagschef efter Lasse Richt. Tanken är att Pettersson, som hade en lång karriär som spelare i Ajax, IFK Norrköping, IFK Göteborg och A-landslaget, ska gå bredvid Richt för att lära sig jobbet och sedan ta över för fullt till hösten.

- Det är väldigt spännande och jag är förväntansfull. Det är kul att komma tillbaks till den här världen. Jag ska vara med tills Lasse (Richt) slutar och han säger själv att han gör det efter VM, eller efter VM-medalj som vi säger. Sedan blir jag ensam, säger Stefan Pettersson. 

Vad ställs för krav på din roll?

ANNONS
- Att man har ordning och reda på saker och ting och vara förutseende. Det gäller framför allt att kunna arbeta i grupp, i den grupp som kommit till efter att Janne (Andersson) kom in i bilden. Hela deras arbetssätt är att göra saker tillsammans och transparent och öppet.

- I jobbrollen är mitt fokus A-landslaget, men sedan kommer man alltid snegla ner och se vad som händer i de yngre landslagen också. Det är bra att ha med sig.

Den tidigare storspelaren har arbetat som agent efter spelarkarriärens slut, men lägger ner den verksamheten för att nu bli sportchef för landslaget. Eller om det nu är landslagschef?

- Jag gillar inte uttrycket sportchef för det är Janne och Peter (Wettergren) som sköter sporten helt och hållet. Det är en ledarroll där man ska se till att allt runt om kring det sportsliga fungerar, men Janne styr det sportsliga.

ANNONS

I och med att Stefan Pettersson börjat ett nytt jobb så fick han släppa agentkarriären där han på slutet representerade Emil Salomonsson, Erik Hamrén och en del andra.

- Jag har släppt dem, det går inte att kombinera, jag får inte kombinera och jag vill inte kombinera verksamheterna. Det var lite tråkigt för en del killar har man varit ganska nära i många år men jag har sagt att vi får ses i den gula tröjan istället. De får välja själva vem de vill jobba vidare med, säger Pettersson.

När fotbollsförbundet i höstas presenterade Stefan Pettersson som ny sportchef så var det något som väckte förvåning i en del kretsar. Både Victor Nilsson Lindelöf, vars övergång till Manchester United påverkades av en konflikt mellan Västerås SK och Benfica och där Pettersson jobbade för VSK och lyfte ett mångmiljonarvode, och Emil Forsberg, som en gång i tiden dumpade Pettersson som agent, var minst sagt sparsmakade i sina kommentarer om landslagets nye sportchef:

ANNONS

- Just nu är jag här med landslaget. Det är där mitt fokus ligger. Sedan får man ta det när han kommer in i landslaget. Jag har inget mer att säga om det, sa Nilsson L.indelöf i november.

Även Emil Forsberg var förtegen på frågor om hur han ser på att hans förre agent blir ny landslagschef.

- Det är ingenting jag behöver stå här och prata om. Det är något vi får ta en annan gång.

Valde du att inte fortsätta jobba med honom?
- Jag kommer också säga inga kommentarer. Det är ingenting jag vill stå och prata om här och nu utan just nu är det fokus på landslaget och allt sånt där får vi ta en annan dag. 

Stefan Pettersson förstår att han får frågor i ämnet gällande Forsberg och Nilsson Lindelöf men är inte det minsta orolig över relationen med två av landslagets nya storstjärnor.

- Jag har ingen aning om vad de känner. Kan inte heller svara på vad de sagt. Sedan har jag inga problem med frågor om det för det finns inga konstigheter eller konfliktsituationer i min värld.

ANNONS

Hur ser du på känsligheten i att du representerade VSK i den affären och nu får den här rollen?
- Ser inga problem med det, det var ett uppdrag och en roll som jag hade då. Det löste sig väldigt bra för både VSK och Vigge så jag tror att om man vet allting så är alla nog ganska glada och nöjda. 

Hur ser du på Emil Forsberg som var din tidigare klient men som du blev av med?
- Jag är otroligt glad över att han gått så bra som han gjort i Sverige, Tyskland och i landslaget. Det är skitkul att han är där han är.

Stefan Pettersson säger att han inte haft någon kontakt med spelarna och inte tänker ta det heller. Utan för landslagets nya sportchef gäller landslagssamlingen i mars som en första träff.

- Förbundet har säkerligen pratat med spelarna om detta och skulle det finnas någon oro skulle förbundet ta upp det, men det känner inte jag till, säger Pettersson.

ANNONS
Publicerad 2018-01-04 kl 07:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto