Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Pia Sundhage inför finalen: "Sverige vinner med 2-1"

Foto: Fifa.com/Scanpix

Ikväll väntar EM-final mellan Sverige och Spanien. En tuff uppgift som det blågula laget ändå kan klara av enligt Pia Sundhage.
- Jag tror att Sverige vinner med 2-1, säger hon till Fotbollskanalen.

Efter det rafflande straffavgörandet mot Tyskland har det blivit dags för EM-semifinal för Sveriges F19-landslaget. Hemma i soffan så har Pia Sundhage följt laget och blivit imponerad över spelet de visat upp hittills.

- För det första så har de en målgörare i Stina Blackstenius. Hon springer omkring med bra självförtroende i ett lag som är så där kaxigt ödmjuka. Det är ett rätt häftigt sätt att uppföra sig på. Det finns ju några fler där som också spelar bra fotboll, säger hon till Fotbollskanalen.

- Bara det faktum att Calle säger att han inte är helt nöjd med försvarsspelet, och tänkte rätta till det inför Spanien. Men jag är imponerad att man gör tre mål och att de är så fina mot ett sådant bra lag som Tyskland. De får högre självförtroende och att det kan bli rätt kul ikväll.

På andra sidan planhalvan står ikväll Spanien. Ett lag som Sverige föll emot under förra årets turnering med 0-2. Sundhage är dock optimistisk inför finalen och tror på det blågula laget.

- Jag tror att de har en stor chans ikväll, säger hon till Fotbollskanalen.

Vad betyder det här för svensk fotboll?
- Det är kul när blågult vinner, det är alltid härligt. När det gäller U19 så är det inte första gången heller, utan de finns ju i vår strategi i hur vi formar spelare. Målsättningen är att gå till EM-slutspel och det gör U19 väldigt ofta och gör det bra.

Är det många av de här spelarna som du ser i ett framtida A-landslag om några år?`
- Absolut. Jag läste en intervju hos er på Fotbollskanalen med Malin Diaz som var med och vann 2012. Just det här att spelarna får mästerskapserfarenhet på U19-nivå och även F17 lite då och då. De får erfarenhet att få prestera med andra spelare i en annan grupp och även representera sitt land.

- Sedan så ska de spela bra fotboll när det gäller, där måste jag säga att straffarna mot Tyskland var helt fantastiskt bra.

En sådan spelare som Stina Blackstenius måste vara aktuell för A-landslaget inom en ganska snar framtid?
- Ja. Man ska dock ha klart för sig att det är ett hopp, likväl som det är för U21 som vinner guld till Erik Hamrens lag, så är det ett hopp mellan U19 och A-landslaget på tjejsidan också. Det som är så viktigt är att de tar plats i klubblagen och får spela. Blackstenius har ju spelat och gör det bra, så får hon fortsätta sådär så är det solklart att hon snart får vara med de stora tjejerna.

Om du skulle tippa slutresultatet, vad tror du att det slutar?
- Jag tror att Sverige vinner med 2-1.

EM-finalen ser du här på Fotbollskanalen eller i TV12 med start 18.30 i kväll.

Publicerad 2015-07-27 kl 16:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons