Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Provspelsdag för MFF:s damlag - succé med 125 anmälda: "Nivån är otroligt bra"

Sverige

MALMÖ. Malmö FF ser ut att kunna sätta ihop ett väldigt bra lag till division 4, med flera spelare från division 1. Dagens provspelsträning hade flera spelare från den nivån.
Jag har tänkt mycket på divisionen och så, att man byter ner sig en del, men kul att vara med att starta upp ett damlag, säger Ida Hansson.

Foto: Bildbyrån/MFF.

Det var så högt söktryck på Malmö FF:s provspelsdag att MFF tvingades tacka nej till många spelare. Cirka 125 var anmälda där 35 blev utvalda, där några inte hade möjlighet att dyka upp. 

På lördagen var det en lång träning med cirka 30 spelare, inför ögonen på bland annat sportcheferna Daniel Andersson och Per Ågren.

- Nivån är otroligt bra. Många riktigt bra fotbollsspelare, säger VD:n Niclas Carlnén.

Daniel Andersson ska sätta samman laget de kommande dagarna. Han hade hjälp med urvalsprocessen i går, han hade ett team med sig i dag som förde anteckningar, och i morgon ska de sätta sig ner för att ta ut ett ”drömlag” på cirka 20 spelare. Därefter tar de kontakt med spelarna för att se om det går att lösa, och det kan gå snabbt att få ihop en trupp.

ANNONS

Det är några ordinarie spelare från division 1, som inte kunde vara på plats i dag, som är aktuella för att få en förfrågan att vara med nästa år. 

På dagens träning var det nästan bara spelare med erfarenhet långt över division 4, där MFF spelar nästa år. 

- Det är klart att det finns för- och nackdelar. Vi är vana att spela högre upp, säger Caroline Williamsdotter som tidigare spelat i Staffanstorp i det som i dag är Elitettan.

- Tittar man på träningen i dag ser man att vi kommer att ha bra träningar, även om matcherna inte är så utmanande. Nästan alla är från de högre divisionerna. 

Ida Hansson, från IFÖ Bromölla, fyller i: 

- Jag har alltid hållit på Malmö och det skulle vara en ära att spela i den tröjan. Jag har tänkt mycket på divisionen och så, att man byter ner sig en del, men kul att vara med att starta upp ett damlag. 

ANNONS

MFF säger också att de hoppas att tränarfrågan ska vara löst inom några dagar, där det enligt Carlnén är några namn kvar. Fotbollskanalen skrev tidigare i veckan att Fredrik Jahnfors (Dösjöbro IF) är en av kandidaterna. På dagens provspel var det flera spelare från Dösjöbro, inkluderat Williamsdotter. 

Publicerad 2019-12-07 kl 13:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto