Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Quaisons möjliga fördel i Blågult: "Det är nog både och"

Sverige (herr)

SOLNA. Robin Quaison ses som forward i Blågult av Janne Andersson.
Är hans bakgrund som mittfältare då en fördel i konkurrensen om platsen bredvid "nian" Marcus Berg?
- Det beror på vad man vill ha ut av forwardsparet, säger han till Fotbollskanalen.

2:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Robin Quaison i spelaren ovan.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har under den pågående EM-kvalsamlingen (matcher mot Rumänien och Norge väntar) varit tydlig med att både Viktor Claesson och Robin Quaison först och främst ses som forwards. Utöver de två spelarna finns Marcus Berg, Alexander Isak och Sebastian Andersson som möjliga forwards i truppen. 

Hur Mainz-spelaren Quaison ser på konkurrensen? Han tycker den är tuff, och gillar den.

- Det är bara kul. Det är bara bra att vi har väldigt många bra spelare. Det är tajt och det betyder att jag måste höja mig och att de andra måste höja sig så att laget blir bättre, säger han.

ANNONS

- Jag kommer alltid göra det jag vet att jag behöver göra och kriga på som jag alltid gjort. Sen får vi se om det räcker (till spel) eller inte.

Just att du har ett förflutet som mittfältare, tror du att det är en fördel för dig om man tänker att Marcus Berg (som lär ta en av två platser längst fram) är mer av en nia? 
- Det är både och. I och med att jag har ett förflutet som mittfältare så är inte min tanke när jag har bollen: "Mål, mål, mål, mål", som en nia. Så det beror på vad man vill ha ut från det paret just då, vad tränaren vill ha. Det finns för- och nackdelar.  

- Jag vet vilka kvaliteter jag har och om det är de som tränaren vill ha kommer jag gå ut och göra det till 100 procent.

Vill du ha ett större "mål, mål, mål, mål"-tänk?
- Självklart. Man vill alltid göra mål, det är det bästa med fotbollen, och det är något jag försöker utveckla. Det är en process, säger 25-årige Quaison.

ANNONS
Publicerad 2019-03-20 kl 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto