Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Reinfeldts besked - Sverige vägrar att möta Ryssland: "Samma uppfattning"

Sverige (herr)

Uefa tillåter ryska U17-lag att delta i sina turneringar.
Nu vägrar Sverige att möta Ryssland - på alla nivåer.
- Vi meddelar fortsatt att vi inte tänker ställa upp mot ryska lag, säger SvFF-toppen Fredrik Reinfeldt. 

25:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Uefa beslutade under tisdagen om att häva totalförbudet mot ryska lag i sina turneringar. Framöver kommer U17-lag att kunna delta i Uefa-turneringar, vilket bland annat innebär att ryska U17-lag kommer kunna delta i EM-kvalspel, även om de måste spela på neutral mark med neutrala matchställ och utan nationalsång. 

Efter Uefas besked har bland andra Englands fotbollsförbund och Danmarks fotbollsförbund markerat att deras U-landslag inte kommer spela mot ryska motsvarigheter - och nu ger Svenska Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt besked om samma sak.

- Vi har samma uppfattning. Förbundsstyrelsen fattade ett väldigt tidigt beslut när Ryssland gjorde sitt oacceptabla angrepp på Ukraina, att vi därmed inte kommer delta i någon tävlingsverksamhet med ryska deltagare. Dels har Riksidrottsförbundet ett beslut som säger att inte heller barn- och ungdomsverksamhet från Ryssland får delta i idrottsutövande här i Sverige, och vi meddelar fortsatt att vi inte tänker ställa upp mot ryska lag utanför Sverige. Det är vårt besked, vilket liknar det danska och engelska, säger Reinfeldt under en pressträff. 

Annons

Alla ryska lag och landslag över 17 år är fortfarande portade från Uefas tävlingar till följd av Rysslands invasion av Ukraina.

Publicerad 2023-09-27 kl 13:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto