Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roddar om strejkhotet: "Kände mig rätt lugn"

Sverige (dam)

ALGARVE. NWSL-spelarna hotade till strejk om inte ett kollektivavtal fanns på plats.
Men Julia Roddar hann aldrig bli riktigt orolig.
- Jag kände mig rätt lugn, men det är klart när det kommer på tapeten att man känner "nej inte en gång till", säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se intervjun med Julia Roddar i spelaren ovan.

3:45
Roddar om inställda matchen: ”Så klart skittråkigt”
3:52
Berglund: "Klart jag är sugen"
2:32
Falk: "Jag gör allt jag kan för att visa vad jag går för"

Med mindre än en vecka kvar till NWSL-försäsongen var spelarna utan ett kollektivavtal.

Då hotade spelarna med strejk - men med en dag kvar var spelarföreningen och ligaägarna överens. Avtalet är det första av sitt slag inom damfotbollen i USA och inkluderar bland annat en rejäl löneökning.

Och trots att det inte var helt säkert att avtalet skulle hinna komma på plats, var landslagsbacken, Julia Roddar, som till vardags spelar i Washington Spirit orolig.

- Jag kände mig rätt lugn. Vi hade haft ett bra snack i spelarförening så jag hann aldrig bli orolig, men det är klart när det kommer på tapeten att man känner "nej inte en gång till". Det var snack om det i höstas också, och det jobbiga är när något tar fokus från fotbollen – det är det som kan vara jobbigt. Men jag lägger fokus på det jag kan påverka.

Annons

Washington Spirit är en av klubbarna som det skakats rejäl om, bland annat har man nyligen sparkat sin tidigare tränare Richie Burke på grund av att spelare vittnat om emotionell misshandel. Dessutom har spelarna vädjat till styrelsen att man vill ha en ny ägare och sedan den åttonde februari stod det klart att Michele Wang tar över klubben.

- Det har varit fram och tillbaka sen augusti, så nu äntligen kan vi få bra förutsättningar med en ny ägare. Det kommer nog hända en del sen när jag kommer tillbaka, säger Roddar.

 30-åringens kontrakt med den amerikanska klubben sträcker sig över 2022. Vad som kommer att ske därefter har hon ännu inte hunnit klura ut.

- Jag har inte bestämt mig för om jag vill stanna eller om jag vill tillbaka till Europa. Jag vill se vad året leder till och det vore kul att stanna men kommer det ett förslag från Europa är jag inte främmande för att flytta hem heller.

Annons
Publicerad 2022-02-18 kl 18:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto