Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Succé på OS - bänken i klubblagen: "Frustrerande"

Sverige (dam)

ALGARVE. Manchester City och Atletico Madrid jagar Champions League-plats.
Gemensam nämnare? Båda lagen har två svenskar, Hedvig Lindahl och Filippa Angeldahl, som gjorde succé under OS i Tokyo men som får sitta på bänken.
- Jag hade velat spela mer, jag är inte nöjd så klart när jag inte får spela så mycket, säger Hedvig Lindahl till Fotbollskanalen.

5:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Under många år har Hedvig Lindahl varit given mellan stolparna i det svenska landslaget samtidigt som hon spelat i storklubbar runt om i Europa. Men i klubblaget, Atletico Madrid, ser vardagen annorlunda ut. Svenskan får ont om speltid trots att hon har en fin säsong i ryggen, där hon bland annat varit med och tagit Sverige till en OS-final i Tokyo.

- Jag hade velat spela mer. Jag är inte nöjd så klart när jag inte får spela så mycket. Men rätt vad det är förändras det och det gäller att vara professionell och förbereda sig för att ta chansen när den kommer.  Det är inte optimalt att inte få spela på ganska lång tid som det har varit nu. Det är en konkurrenssituation och jag får helt enkelt förbättra mitt spel och kämpa på.

Annons

Och på andra sidan finns Filippa Angeldahl som fick sitt stora genombrott i Tokyo när hon var den enda i Gerhardssons trupp som spelade samtliga matcher. Ett fint OS ledde till att flera storklubbar runt om i Europa ville ha 24-åringens signatur. Angeldahls första utlandsäventyr bar av till Manchester City, där det på senare tid har det varit ont om speltid - trots att Angeldahl tagit vara på chansen när hon fått den.

- Jag har inte varit så stressad trots att det blivit mindre speltid. Det är aldrig roligt att inte få spela samtidigt tror jag på mig själv, jag vet att det kommer vända och att jag förhoppningsvis kommer att få spela mer igen, säger hon.

Är det frustrerande?
- Ja, det är så klart frustrerande. Men samtidigt är jag medveten om att vi har ett väldigt bra lag och jag accepterar att de andra är bra, samtidigt som jag så klart vill spela.

Annons

Manchester City besegrade senast Manchester United och ligger just nu två poäng bakom United om den tredje och sista Champions League-platsen som man siktar mot. Även Atletico Madrid tog med sig tre poäng från sista matchen inför landslagsuppehållet och ligger nu en poäng bakom Granadilla Teneriffa på en CL-plats.

Publicerad 2022-02-16 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto