POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Sef-toppen: "Kan vi vara överens om att Jimmy Durmaz precis gjorde sin sista landskamp?"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas landslagets manifestation efter hoten och trakasserierna mot Jimmy Durmaz.

Personer på toppositioner inom Svensk Elitfotboll gick hårt åt Jimmy Durmaz efter 2-1-förlusten mot Tyskland, rapporterar Expressen.
"Kan vi vara överens om att Jimmy Durmaz precis gjorde sin sista landskamp?", skrev Sef:s varumärkeschef Carl-Henric Stjerna på sin Facebook efter matchen.

Efter svenska landslagets förlust mot Tyskland var känslrona upprörda hos personer med toppositioner inom Sef.

"Kan vi vara överens om att Jimmy Durmaz precis gjorde sin sista landskamp?", skrev varumärkeschefen Carl-Henric Stjerna i ett inlägg på Facebook.

"Bara om det gäller Kiese-Thelin med...", svarade generalsekreteraren Mats Enquist.

När Expressen kontaktade Stjerna var han ångerfull och tog hastigt bort sitt inlägg.

- Det stämmer att jag skrev den där kommentaren på min privata Facebook och det var jätteidiotiskt gjort av mig. Det var också därför jag snabbt tog bort den. Det var en spontan idiotkommentar i stundens hetta och jag ångrar det väldigt mycket. Jag har ingenting emot Jimmy Durmaz som person överhuvudtaget, absolut inte, säger han till Expressen.

- Jag rycktes med i den otroliga spänningen. För det första var det helt sjukt att det blev så lång tilläggstid, sen kom John Guidettis avslut, sen Jimmy Durmaz tackling. Med några sekunder kvar. Det hade lika gärna kunnat vara Ola Toivonen eller Andreas Granqvist som tacklade, jag hade reagerat på samma sätt. Och det hade varit lika illa av mig. Det var handlingen och inte personen jag reagerade på, säger Stjerna till Expressen.

Under måndagen, innan Expressens publicering, gick Sef ut med ett pressmeddelande på sin hemsida där man backade upp Jimmy Durmaz.

- Vi respekterar alla spelare som lägger ner sin själ och sitt hjärta i vårt svenska landslag och för svensk fotboll och vi fördömer alla former av hot och rasism, sa Mats Enquist, Generalsekreterare i Svensk Elitfotboll, som fällde kommentaren mot Thelin.

Publicerad 2018-06-26 kl 07:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå