Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Sent avhopp från januariturnén - Isak kallas tillbaka till Dortmund

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren.

DOHA. Borussia Dortmund stoppar Alexander Isak från januariturnén.
En skada gav ett sent återbud.
- Det svider lite, säger Janne Andersson.

Alexander Isak, 19, har fortfarande inte gjort en enda minut för Dortmund seniorlag under hösten. Att han fanns med i Janne Anderssons landslagstrupp till januariturnén var därmed något av en överraskning.

På fredagens presskonferens i Qatar berättade förbundskaptenen att Isak tvingats lämna återbud till samlingen. Borussia Dortmund har nämligen fått en skada och valt att kalla tillbaka honom till sitt läger i Marbella, Spanien.

- De har fått en skada som gör att de behöver honom. Det var ett sent besked. Det var tråkigt, hade varit kul att jobba med Alexander (Isak), säger förbundskapten Janne Andersson på dagens presskonferens.

- I och med att de är mitt i säsong var det ett annat läge. De har fått en skada som gör att man vill ha med honom. Vi är i händerna på klubbarna.

Vad känner du om Isaks återbud?
- Vi visste när vi tog ut honom att det var lite på nåder. Det är mitt i säsong för Dortmund och vi visste att det skulle vara riskabelt att ta med honom. Nu har de fått en skada och valt att kalla tillbaka honom till sitt läger. Han (Isak) var med för två år sedan och jag skulle vilja ha sett honom igen. Vi har ju inte sett så mycket av honom då han inte spelat vidare mycket seniorfotboll på senaste tiden, säger Andersson.

Sedan tidigare har Kristoffer Olsson, Kerim Mrabti och Johan Larsson lämnat återbud.

Sveriges trupp

Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne. 

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopoulos. 

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Isak, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie. 

Publicerad 2019-01-04 kl 09:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons