Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sista prövningen inför EM: "Det man får akta sig för"

Sverige (dam)

SOLNA. Sverige tar emot Brasilien i ett EM-genrep.
Det blir sista prövningen inför sommarens mästerskap.
- Vi vill vinna matcherna, säger Kosovare Asllani.

2:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Asllani i spelaren ovan.

Om mindre än två veckor drar EM i England igång för Sveriges del, där tuffast möjliga motstånd väntar redan i första gruppspelsmatchen, nämligen Nederländerna. Redan i dag väntar samtidigt ett EM-genrep mot Brasilien, där landslaget väntas slå ett publikrekord.

Pia Sundhages gäng går igenom ett generationsskifte och sedan Sundhage tog över har landslaget genomgått en del förändringar i truppen.

- Jag har ju brasilianska vänner som berättat att hon gjort mycket för brasiliansk fotboll, så jag tycker att det är bra att de har tagit in en internationell förbundskapten. Det jag har hört är att hon har gjort gott för deras landslag, säger Kosovare Asllani och fortsätter:

ANNONS

- Tidigare har man bara haft brasilianska förbundskaptener främst, de har ett annat tänk. De får utveckla försvarsspelet och spela en annan sorts fotboll som är mer internationell. Vi har mött Brasilien tidigare och det har alltid varit anfallsinriktad fotboll och det är det de står för fortfarande, men nu utvecklar de också försvarsspelet.

Brasilien blir däremot utan sin stora stjärna Marta som skadade korsbandet i april efter att ha åkt på en smäll i mötet med Orlando Pride i NWSL. Trots manfallet menar de svenska landslagsspelarna att det kommer att bli en bra värdemätare inför EM.

- Det blir en stor värdemätare oavsett. De har väldigt bra spelare och bra ungdomsspelare och man ser även i deras inhemska liga att fler lag investerar i sina damlag. Det känns som att de är på uppgång, säger Asllani.

ANNONS

- Det är klart det är en känsla, att lämna Sverige med ett bra resultat och en bra prestation. Självförtroendemässigt hjälper det till, men jag tror inte det gör någon skillnad för hur vi presterar i England. Vi vill att taktiska grejer ska fungera, attityder i vårt spel och att folk får 90 minuter i benen. Det är jätteviktigt för oss och att vi får det mot ett så pass bra motstånd som Brasilien. Det är bara positivt, säger Caroline Seger.

Filippa Angeldal håller med sina lagkamrater.

- Först och främst är det ett bra genrep att köra igång, det är många som inte spelat match på ett tag. För oss handlar det nog om att göra en bra prestation och känna att vi hittar relationer. Det är ett väldigt tekniskt lag med snabba spelare som gillar att vara offensivt, så det är det man får akta sig för, för det kommer att gå fort när de väl sätter fart. Självklart är det en bra värdemätare att se var vi ligger och vad vi behöver jobba på och vad som fungerar bra.

ANNONS

Vad vill du få för svar i morgon?
- Bara komma in i matchspel, känna på det och självklart visa upp kvaliteterna som jag visade upp under våren och hösten, att jag har det i mig. Men först och främst att äntligen få spela match igen kommer bli otroligt roligt. Speciellt med publiken här.

Publicerad 2022-06-28 kl 06:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto