Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SPELARBETYG: Forsberg underkänd mot Italien

Foto: SCANPIX

TOULOUSE. Italien sänkte Sverige med 1-0 (0-0) efter ett sent segermål. Att slå Belgien är troligen ett måste för att Hamréns tid i landslaget inte ska vara över på onsdag.
Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen.

Ingen.


Andreas Isaksson
Några uppspel som skrämde den svenska publiken och en aning avvaktan vid några inlägg. Där emellan ett säkert agerande de få gånger han sattes på prov med inspel eller avslut. En nick i ribban var närmast.

Victor Nilsson Lindelöf
Återigen en stark match, denna gång som högerback där han knappt spelat sedan U21-EM. Han är inte så stark framåt men hetsar inte upp sig om han blir bortfintad utan ser till att agera för att ta igen läget.

Andreas Granqvist
Ledaren i försvaret hade fått tillbaka lugnet jämfört med matchen mot Irland. Vann dueller, stod rätt och visste hur han skulle hantera de få anfallsförsöken. Tyvärr halkade han vid ledningsmålet.

Martin Olsson
Stark match där han vågar kliva fram och hitta inlägg även om kvaliteten varierar. Blev lidande av att Emil Forsberg var svag och inte vågade utmana. Hade koll på försvarsarbetet, en nick släpptes igenom.

Albin Ekdal (UT 79)
Fick chansen från start – och tog den. Ekdal var en av de bästa svenskarna. Var klok, bolltrygg, drev på spelet och tittade oftast framåt. Visade att han hör hemma i startelvan. Syntes dock att det var två månader sedan han gjorde 90 minuter och han blev trött i den andra halvleken.

Kim Källström
Hade det tufft mot Irland men spelade upp sig mot Italien. Det fungerade bättre med Ekdal och tillsammans stod man upp bra mot Italiens tre centrala mittfältare.

Erik Johansson
Bättre när han fick spela från start jämfört med inhoppet från Irland. Han och Granqvist var stabila tillsammans och bidrog till att Italien fick byta ut Graziano Pellè.

John Guidetti (UT 85)
Bra arbetsinsats och försökte hela tiden driva på sitt lag, men hade svårt att komma loss och hade inget avslut på mål.

Sebastian Larsson
Ett fall framåt för mittfältaren som är den spelare Erik Hamrén använt mest under sin tid. Han ger allt och är med både i försvar och anfall. Sedan är det uppenbart att han inte spelat så mycket det senaste året, kvaliteten är varierande.

Zlatan Ibrahimovic
Italien hade en otrolig respekt för Zlatan och låg hela tiden med flera spelare på honom. Svensken hade inte en av sina bästa matcher och hade svårt att komma loss. Blev frustrerad. Väntar fortfarande på sitt första avslut på mål.

Emil Forsberg (UT 79)
Mycket offensivt ansvar ligger på Forsberg men han har inte levt upp till de höga förväntningarna. Har tidigare vågat utmana och göra sina motståndare men det har vi inte sett mycket av i EM. Spelade oftast närmaste lagkamrat mot Italien.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Jimmy Durmaz (IN 79), Oscar Lewicki (IN 79), Marcus Berg (IN 85).

Publicerad 2016-06-17 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons