SPELARBETYG: Fyra spelare får mer än godkänt

Sverige (herr)

MALMÖ. Sverige spelade 0-0 mot Slovenien.
Fyra spelare fick treor i betyg.

Sverige inledde sin EM-uppladdning genom att spela 0-0 mot Slovenien på Swedbank Stadion i Malmö. John Guidetti var närmast att göra mål men fick se sin nick gå tätt utanför. Här är Fotbollskanalens betyg.

Andreas Isaksson
Hade inte spelat tävlingsmatch på väldigt länge, men det märktes inte. Gjorde flera bra räddningar. Bland annat på ett friläge och på ett lurigt skott utanför straffområdet. Stark trea.

Victor Nilsson Lindelöf
Bäst i försvaret i den första halvleken. Då var han mittback. Bra med bollen, löste situationer och höll den hela tiden inom laget. Följsam i defensiven och gjorde inga misstag. Högerback i den andra halvleken. Bra även där men kom inte till sin rätt på samma sätt som i första.

Oscar Hiljemark
Ville visa upp sig, ville ha mycket boll, ville framåt. Hiljemark gjorde det bra. Fördelade bollar, oftast framåt i banan. Sprang mycket.

Emil Forsberg
(UT 45) Gjorde en halvlek och då var han en av Sveriges bästa spelare. Var ensam om att kunna blixtra till och göra bort sina motståndare. Forsberg visade sin kreativitet och att han är väldigt viktig för laget.

Mikael Lustig
(UT 45) Såg inte ut att gå riktigt för fullt då han har gjort flera bra landskamper innan mötet med Slovenien. Fyllde inte på som han brukar i offensiven. Men gjorde det ändå helt okej.

Andreas Granqvist
Blandade och gav lite mer än vad vi är vana vid att se. Blockerade ett farligt skott. Gjorde en bra brytning i slutet av matchen. Men missade bollen på en lurig hörna, och missade sedan markering så att Slovenien fick ett friläge. Stark tvåa.

Jimmy Durmaz
Vänsterback i första halvlek, högermittfältare i andra. Tappade någon gång i defensiven som vänsterback men som helhet gjorde han det helt okej på den ovana positionen. Fyllde på framåt och hade ett farligt skott. Mer osynlig på mittfältet och det dröjde till den 84:e minuten innan han tog sig runt och skapade en farlig chans. Stark tvåa.

Sebastian Larsson
Till höger på mittfältet i första halvlek och vänsterback i andra. Var bättre i första halvlek. Men blixtrade inte riktigt till. Ville mycket och spelade enkelt.

John Guidetti
Kämpade och slet. Skapade några chanser, hade en farlig nick som gick tätt utanför, men hade nog behövt att göra mål för att stärka sina startaktier i EM.

Pontus Wernbloom
(UT 71) Kämpade som vanligt. Men var begränsad. Ville vara en tuff bollvinnare och det lyckades ibland men drog på sig några farliga frisparkslägen och mot ett bättre motstånd kan det straffa sig. Svag tvåa.

Isaac Kiese Thelin
Reserven kastades in från start. Hade ett farligt avslut som smet utanför krysset. Annars syntes han inte mycket. Kämpade ändå och visade några gånger upp sin styrka i huvudspelet. Svag tvåa.

Erkan Zengin
(IN 46) Kom in i halvtid men hade det svårt att skapa något. Okej i passningsspelet.

Pontus Jansson
(IN 46) Kom in i halvtid och svarade för den snyggaste prestationen i andra halvlek när han först bröt i eget straffområde och sedan avancerade och klackfintade sig förbi en motståndare. Var stabil.