Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

StFF:s kovändning - skjuter upp säsongsstarten

40v

Stockholms Fotbollsförbund skulle dra igång sin tävlingsverksamhet i helgen.
Men efter Folkhälsmyndighetens nya besked skjuter distriksförbundet upp säsongsstarten till den 6 maj.

Trots coronapandemi planerade Stockholms Fotbollförbund för säsongsstart i helgen, något som kritiserats av bland annat statsminister Stefan Löfven.

Under torsdagen gav Folkhälsmyndigheten, FHM, ett nytt besked kring sina riktlinjer för idrotten. Statsepidemiolog Anders Tegnell sa på en presskonferens att ”seniora matcher får vänta”. Det får nu StFF att kovända. Distriksförbundet skjuter upp säsongsstarten till den 6 maj.

- Vi skjuter upp till 6 maj. Barn och ungdomsserier kör vi på från och med i morgon. Seniormatcher skjuter vi upp till 6 maj. Och vi väljer att ha det datumet som ett arbetsdatum för att vi ska, om möjligt, kunna genomföra hela serien. Allt är kopplat till Folkhälsomyndighetens föreskrift runt seniora matcher. Det kan inte bli tidigare. Nu behöver vi arbetsro med att ställa in domare och boka om planer. Och då är det uteslutande om Folkhälsomyndigheten har gjort en lättnad i sina föreskrifter. Annars kommer vi inte dra igång, säger Andrea Möllerberg, distriktschef i StFF, till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Jag är stolt att vi har varit med och fått fram den här tydligheten ytterligare ett steg. Jag är glad att ungdomsfotbollen kan köra på. Jag är stolt.

Vad är det som ligger bakom er vändning?
Jag skulle inte se det som en pudel. Jag vill hävda att deras (FHM) otydlighet har skapat vissa utmaningar i våra beslut. Sedan har de, i dialog med oss, givit ett annat besked i skrift och i telefonsamtal än vad som har stått i deras föreskrifter. Hela tiden har vi följt deras riktlinjer som vi har haft i dialog med dem. Jag tycker att vi hela tiden har följt vad experterna har sagt till oss för Stockholmsfotbollen. Men det har kanske inte varit lika tydligt som det blev idag.

Hur mycket har den ekonomiska biten vägt in i besluten?
- Det är faktiskt den enda saken vi över huvud taget inte har diskuterat. Våra anmälningsavgifter är en intäkt är som vi tar för arbetet med göra serieläggningar och domar- och planbokningar innan säsongen har dragit igång. Och det arbetet har vi haft sedan början på september. Så det är redan genomomfört. Sedan har vi gjort lättnader av WO-avgifter och matchflytt. Det är inte ett problem, vi känner oss väldigt trygga ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har inte varit en faktor för oss.

ANNONS

Statsministern Stefan Löfven kritiserade StFF:s beslut med "oansvarigt och onödigt". Hur ställde ni er till hans uttalande?
- Vi har hela tiden förhållit oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi haft möjligheten att få haft dialog med dem direkt, vilket har gett oss en trygghet i våra beslut. Så när han (statsministern Löfven) pratade om det här så förstod vi att det troligen kommer en uppdatering från Folkhälsomyndigheten. Han är ju vårt överhuvud och han sitter inte där som privatperson och tycker saker…det ju ovanligt att statsministern engagerar sig i lokalfotboll. Sedan blir det ju ganska tunn information i en kort intervju, vilket skapar ganska mycket oreda när folk tolkar det där på olika sätt. Vilket ledde till att kvällen igår var hektiskt. Vi förstod då att det skulle komma ett besked, så vi hann förbereda oss.

Serierna som berörs är bland annat damer division 3-5 och herrar division 4-7.

Publicerad 2020-04-16 kl 15:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto