Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svarar på Elanga-ryktet: "Såklart positivt"

Sverige (herr)

Brittisk media rapporterar att Manchester United planerar att erbjuda Anthony Elanga ett långtidskontrakt.
Något som förbundskapten Janne Andersson hoppas på.
- Det är såklart positivt om de visar att de tror på honom, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Anthony Elanga har fått allt mer speltid i Manchester United under hösten. Svensken fick dessutom göra sin Champions League-debut hemma mot Young Boys. Förtroendet hos den nye tränaren Ralf Rangnick tycks ha växt och The Telegraph rapporterade under torsdagen att ett nytt långtidskontrakt är nära för 19-årige Elanga.

Den vindsnabbe ytteranfallaren har än så länge inte fått göra A-landslagsdebut för Sverige, men är en nyckelspelare i U21-landslaget. Men den ökade speltiden i Manchester United stärker hans aktier hos Andersson.

- Det är klart positivt att han får spela mer och om uppgifterna stämmer att de kommer erbjuda ett längre kontrakt så är det bra. Det visar att de tror på honom.

ANNONS

Ökar det chansen för spel i landslaget?

- Man kan väl säga att generellt så om du spelar på en hög nivå så ökar chanserna, så är det ju. Han växer hela tiden ju fler spelare som får spela i sina klubblag desto bättre är det för landslaget. Så det är jätteroligt om det stämmer, avslutar han.

Elanga har den här säsongen gjort ett inhopp i Premier League och en start i Champions League för Manchester United som ligger sexa i tabellen.

Publicerad 2021-12-16 kl 19:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto