Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenska landslagets scout i karantän - satt på plan med coronasmittad person

Sverige (herr)

Landslagets scout Roger Sandberg satt på ett plan där det fanns en coronasmittad person.
Sedan dess har Sandberg suttit i karantän i Glasgow.
- Jag är inne på min åttonde dag på ett hotellrum, säger landslagsscouten till Fotbolldirekt.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges seger mot Slovakien i spelaren. Bilder från SVT.

Roger Sandberg är en av landslagets scouter under det pågående EM-slutspelet. Under en scoutingresa satt Sandberg på ett plan mellan London och Glasgow där det i efterhand visade sig att det befann sig en coronasmittad person. Sedan dess är Sandberg i karantän i Glasgow, berättar han för Fotbolldirekt.

- Jag är inne på min åttonde dag på ett hotellrum i Glasgow. Jag ska inte klaga, för det finns de som ha det värre, men jag har missat massor av jobb och är oerhört besviken, säger Sandberg till sajten.

Totalt måste Sandberg sitta i karantän i tio dagar. Han bekräftar dock för Fotbollskanalen att han inte varit i fysisk kontakt med någon i den svenska EM-bubblan sedan han satt på planet med den coronasmittade.

ANNONS

Det är Skottlands hårda regler rörande coronarestriktioner som gjort att Sandberg tvingats sitta i karantän. Han berättar dock att han har kunnat jobba ändå, då han sett matcher på tv och arbetat med material från Blågults videoanalytiker Christoffer Bernspång.

Om Sverige vinner sin grupp spelar man sin åttondelsfinal mot en grupptrea på Hampden Park i Glasgow. Blir Blågult tvåa blir det möte med tvåan från Skottland, England, Tjeckien och Kroatiens grupp i Köpenhamn. Blir Sverige trea möter man antingen Belgien i Sevilla eller Nederländerna i Budapest.

Publicerad 2021-06-22 kl 16:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto