POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1

Svenska spelarnas jättehyllning av Kane: "Han kan bli The GOAT"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Englands kvartsfinal mot Colombia i spelaren.

SAMARA. Harry Kane har skjutit nio skott på mål i VM.
Facit: sex mål.
Sverige har stor respekt för stjärnan.
- Han har alla förutsättningar att bli The GOAT (Greatest Of All Time), säger Ola Toivonen.

Sverige möter England i VM-kvartsfinal och alla svenska spelare talar om dig, Harry Kane. Den engelske anfallsstjärnan har en fantastisk säsong bakom sig och gjorde hela 30 mål på 35 matcher från start i Premier League. 

Inte nog med det.

På tre matcher i VM har Kane skjutit nio skott på mål - och gjort sex mål.

Nu hyllas han av de svenska spelarna.

- Harry Kane är deras stora stjärna. Han är en fantastiskt nia och just nu bär han laget på sina axlar. Han är den stora spelaren, säger Ola Toivonen.

- Kane har alla förutsättningar att bli The GOAT. Han har fysiken… jag kommer ihåg när jag träffade på honom i Sunderland i min första match där. Jag trodde att han skulle vara smal och lång men det var nästan en fullvuxen 21-åring. Jag vill inte ens tänka på hur han ser ut nu live när han är 24 år. En fantastisk fotbollsspelare.

Andreas Granqvist är medveten om att han måste ha stenkoll. Den svenske mittbacken är förberedd.

-. Han är livsfarlig i boxen. När han väl får lägena så är det inte ofta som han missar. En rörlig anfallare. Bra på huvudet. Det gäller att hänga med. Det gäller att vi är vaksamma inne i straffområdet och att vi plockar bort honom, säger Granqvist.

- Han är en liknande typ som Giroud i Frankrike, men kanske lite snabbare och rörligare, men samma typ och där lyckades vi väldigt bra mot Frankrike. Det gäller att vi är tajta i boxen och tar upp honom, att vi är lite mer markeringsinriktade när deras lag kommer till inläggsläge.

En som har stött på Harry Kane flera gånger i Premier League är Martin Olsson. Han vet exakt hur anfallaren är på planen.

- Han är inte med så mycket i spelet, men när det blir inlägg och fasta situationer är han som farligast. Det gäller att blocka inläggen för England vill komma till många inlägg. Det är en stor spelare, han är större än vad man tror, säger Olsson.

- Men vi har ”Granen” och ”Vigge". Båda har gjort bra ifrån sig och är väldigt bra i luften. Jag tror att båda kan hantera Kane bra. Det gäller att spela som vi har gjort.

Hur tryggt är det att ha ”Vigge" och ”Granen" som har gjort det så bra?
- Tror att båda kommer passa Kanes spelstil. Han är stor och vill gå in i nickdueller, men det är ”Vigge" och ”Granen" också bra på.

Med Mikael Lustig avstängd talar det mesta för att Emil Krafth kommer att starta som högerback. Han varnar också för Harry Kane.

- Vi vet att England vill komma med många inlägg på bortre ytan där Kane är. Där är nyckeln, att ligga tajt på deras yttrar så att man får svårare att slå de här inläggen med precision, och försöka störa Harry Kane i straffområdet.

Publicerad 2018-07-07 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå