POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MAJOR LEAGUE SOCCER

Nu stannar Sverige - landslaget spelar största matchen på 24 år: "Klart det blir hysteri hemma"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges kvartsfinal mot Schweiz i spelaren.

SAMARA. Det är 24 år sedan Sverige var i kvartsfinal i VM.
Nu är det dags igen.
16:00 är det avspark - räkna med att landet stannar upp då.
- Häftigt att så mycket folk samlas för att kolla när vi spelar fotboll i ett annat land, säger Sebastian Larsson till Fotbollskanalen.

Efter att ha vunnit gruppen och sedan slagit ut Schweiz är det nu fotbollsfeber i Sverige. Nu är det dags för kvartsfinal mot England och vid seger kommer Janne Anderssons landslag att slåss om VM-medaljer. Räkna med att landet stannar upp klockan 16:00 då det är avspark i Samara.

- Man pratar med vänner och familj hemma och förstår att det är ett härligt tryck, och man ser ju i sociala medier och i media också… det är häftigt att se bilder från Sverige när så mycket folk samlas för att kolla när vi spelar fotboll i ett annat land. Det är klart att man tar in det och blir glad över det, säger Sebastian Larsson till Fotbollskanalen.

Ola Toivonen har också tagit del av hysterin hemma i Sverige, men nu när han ska spela kvartsfinal mot England har han svårt att förstå vad som kommer hända på hemmaplan.

- Det är nog rätt svårt att förstå faktiskt. Jag har sett videos hemifrån, krogen i Degerfors, stranden i Karlskoga, hur det är. Det känns rätt skönt att vara i den här bubblan, säger han.

Marcus Berg:

- Man har ju sett lite på Instagram. Det är storbildsskärmar i hela landet. Man hade velat levt dubbelliv och kunnat vara där samtidigt för att få den känslan. Jag tror att minnena vi skapar för dem är ovärdeliga. Det är sådant som kommer att leva kvar hela livet för dem, säger Berg.

- Man blir rörd. Det är häftigt som fan. Sjukt. Man blir stolt, glad och det är mycket känslor.

Gustav Svensson:

- Det är klart att det blir hysteri hemma. Klart att framgång ger väldigt mycket lycka och glädje bland svenska folket och det är otroligt kul att kunna vara med och bidra till det, säger han.

Publicerad 2018-07-07 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå