Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svenskarna inte nöjda med petning i franska bottenlaget: ”Märkligt men man får ta det och bita i det sura äpplet"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Karl-Johan Johnsson och Johan Larsson får inte spela i Guingamp som är på väg ur den franska ligan.
En tuff situation för båda.
- Lite märkligt men man får ta det och bita i det sura äpplet, säger Johnsson.

Foto: Bildbyrån.

Karl-Johan Johnsson och Johan Larsson får inte spela i Guingamp som är på väg ur den franska ligan.

En tuff situation för båda.

- Lite märkligt men man får ta det och bita i det sura äpplet, säger Johnsson. 

Karl-Johan Johnsson och Johan Larsson har det tufft i Frankrike. Deras Guingamp är på väg att åka ur Ligue 1 och ligger på kvalplats med en poäng ner till nedflyttningsplats och sju poäng upp till säker mark. För svenskduon är det inte nog med det. Båda är petade.

För Larsson som anslöt i vintras har det bara blivit en match och det var den 12 januari. Johnssons senaste ligamatch var den 8 december.

ANNONS

- Det är lite tungt men det är bara att jobba på och hoppas att man får chansen igen. Tränaren sa att jag har varit för ineffektiv och inte räddat tillräckligt med bollar, och den andre målvakten gjorde det bra och tog tre straffar när han fick chansen, säger Johnsson.

- Nu har laget gjort det bättre också och det är svårare att komma till målchanser. Laget har gjort det bättre och målvakten har varit stabil. Jag har fått spela i cuperna i stället.

Blir du stressad av att inte få spela?
- Man vill ju alltid spela. Men det är bara att jobba på. Nu har vi ändå kommit upp på kval och det går lite bättre. 

Börjar du tänka på att flytta?
- Det är klart. Det var snack i somras om att hitta något nytt, men då var det inget som föll mig i smaken och då ville jag stanna lite till. Nu får jag kämpa på säsongen ut och sedan får vi se vad som händer. Klart att jag vill spela. Om det betyder att jag måste byta klubb så får vi se om det går att lösa, jag har ett år kvar på kontraktet.  

ANNONS

Köper du anledningen till petningen?
- Både och. Vi gick lite sämre. Målen jag har släppt in så är det bara ett större misstag. Jag hade ett snack med tränaren under förra landslagssamlingen och då sa han att han gillade mig som målvakt och trodde mycket på mig. Så det lät väldigt positivt men sedan gjorde jag ett misstag och blev bänkad. Lite märkligt men man får ta det och bita i det sura äpplet. Jag är beredd på att få chansen igen och om den kommer så ska jag ta den. 

Den 24 december blev Johan Larsson klar för Guingamp men där har han haft svårt att ta en ordinarie plats. Karl-Johan Johnsson berättar att svenskarna försöker peppa varandra.

- Han har det också lite tufft. Han har ju till och med varit utanför truppen så det är ingen optimal situation för honom heller. Så han är ju inte jättenöjd, säger Johnsson.

ANNONS

- Men han krigar på och vi försöker peppa varandra och köra på de sista månaderna.

Har tränaren något emot er svenskar?
- Haha, nej men man vill ju gärna att vi ska prata franska.  

Är det av fotbollsmässiga skäl som han inte är med eller är det för att han kanske inte har anpassat sig tillräckligt mycket?
- I början la klubben fram det så, att han inte hade anpassat sig riktigt och att han skulle komma in i det bra med språket. Först nu har han fått sitt riktiga hus, innan bodde han på hotell och hade ett hus i backup i några veckor. Så det föll inte på plats riktigt från början mot vad klubben lovade, att han skulle ha ett hus inom två veckor och hit och dit. Så det tar ju lite längre tid, men sedan har han haft snack med tränaren som var väldigt nöjd med honom fotbollsmässigt. Men han får jobba på. Klubben säger att man gillar det man ser, men att han för tillfället inte är deras förstaval. Så han får kriga på. Svenskarna får kriga på i Frankrike. 

ANNONS

Lite udda och värva en spelare och sedan sätta honom utanför truppen?
- Ja, det var väl lite så man tänkte själv också. Speciellt när vi hade två högerbackar och vi kanske hade behövt lite mer offensiva krafter eftersom vi har haft problem med att göra mål, men klubben ville ha honom och han var ju fri spelare från Bröndby. Så han har nog ganska okej lön hos oss. 

Publicerad 2019-03-20 kl 15:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto