Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svensson säljer sina matchtröjor - skänker bort pengarna

Foto: Bildbyrån.

Anders Svensson har rensat på vinden.
Gamla matchtröjor ska bort – och pengarna skänks till välgörenhet.
- Det är bättre det än att de ligger och skräpar, säger han till Fotbollskanalen.

Anders Svensson kan blicka tillbaka på en imponerande karriär som spelare. Med sina 148 landskamper är han det meste landslagsmannen på herrsidan någonsin, dessutom kan han stoltsera med två SM-guld och en FA-cupfinal med Southampton.

Under sina år som spelare har Svensson samlat på sig en hel del tröjor, både egna och sådana som han bytt till sig. Men nu ska majoriteten bort. Tröjor från namn som Mark van Bommel, Antonio Di Natale, Patrik Viera och Xabi Alonso ska därför auktioneras ut. Pengarna skänks till välgörande andamål.

- Jag kom i kontakt med en kille från England som köper tröjor som man har liggandes och inte använder. Då tänkte jag, när jag började rota på vinden, att det kanske finns andra som är mer angelägna att kanske lägga pengar som man kan skänka till välgörenhet. Framför allt tänkte jag att det var många som skulle uppskatta tröjorna, säger han till Fotbollskanalen.

Vissa tröjor har han fått sålt via sitt Instagram-konto, men några hoppas han ska generera mer pengar och därför tänker han anlita ett företag som jobbar med liknande typer av försäljningar, i hopp om att samla in mer pengar till en god sak.

- De som jag bytt till mig har jag inte sålt, det har varit låga bud och då tycker jag att jag kan ge det till någon auktion. Jag har dessutom kommit i kontakt med barnsjukhus och liknande som jag tror kan göra en större auktion med de tröjorna. Däremot var det, vilket jag blev förvånad över, ganska mycket tryck på svenska landslagströjor som jag spelat i. Även Elfsborgströjor, så där har jag haft lite budgivning så där blev det lite pengar till välgörenhet.

Hur känns et att göra sig av med de här rariterna?
- Det är klart att jag sparat vissa tröjor som betyder extra och någon tröja som kanske barnen skulle uppskatta när de blir större. Många tröjor har legat på vinden i flera år och kanske blir liggande där. Det var någon som budade som skulle åka ner och kolla Bulgarien. Så jag får ta med den ner dit och så får han den där.

Vilken tror du har potential att gå dyrast?
- Det vet jag faktiskt inte. Det har inte varit några fantasisummor, men bra betalt. När folk vet att det går till välgörenhet så kanske man lägger lite mer. Det var en tröja, den enda jag hade från Uefa Cupen med Southampton, den var det en som tog.

- Det har varit högst bud på de som jag inte valt att sälja. Då tror att jag de här organisationerna, om man donerar dem dit, kan dra in mer. Rooney, Di Natale och Alonso – där har det varit stort intresse så klart.

Någon tröja hemma som absolut inte är till salu?
- Jag har försökt att spara någon tröja från varje mästerskap. Det är väl det som jag sparat. Sedan har jag sett till att spara en tröja från varje lag jag spelat i, det är ju inte så många. Det är bara Elfsborg och Southampton men där finns det lite olika tröjor för olika år. Dessutom spelade jag ju FA-cupfinalen med Southampton i en bortadräkt så det var kul att spara den också.

- Det är bättre det än att de ligger och skräpar.

Publicerad 2017-08-23 kl 17:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons