Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sverige kan trotsa förbud av regnbågsbindlar: "Oförstående varför det skulle vara ett problem"

Sverige (dam)

MALMÖ. One Love-bindlar kan förbjudas under VM.
Nu reagerar de svenska landslagsspelarna på beskedet.
- Sjukt att det ska behöva gå till en sådan gräns, säger Nathalie Björn till Fotbollskanalen.   

7:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Nathalie Björn är missnöjd över debatten.

Det var först under VM i Qatar som Fifa meddelade att nationerna inte fick använda sig av regnbågsfärgade bindlar. I stället var det endast tillåtet att använda sig utav kaptensbindlar med Fifas egna budskap på.   

En regel som fortsatt står fast i Fifas reglemente som innebär att nationer som deltar i Fifa-tävlingar inte får använda sig utav andra kaptensbindlar än de officiella. Och om regelverket står fast innebär det att samma regler gäller för VM i Nya Zeeland och Australien.   

- Fifa har informerat oss om att de vill att alla deltagande nationer ska bära Fifas kaptensbindel med Fifa-kampanjen, sade tyska landslagschefen Maika Fischer till Bild efter att ha fått informationen på en Fifa-kongress.   

Annons

Men i ett mejl till Fotbollskanalen bekräftade Fifa att detaljerna ännu inte är spikade.  

”På en kongress tidigare under dagen fick Fifa frågan om utrustning och tävlingsregler i samband med VM 2023. Fifa vill tydligt poängtera att inget beslut ännu är taget kring kaptensbindlarna. Fifa är fortsatt i en pågående dialog med spelare och medlemsnationer”, skrev man då.   

Nu reagerar de svenska landslagsstjärnorna på uppgifterna.   

- Det är något vi vill göra. Det är en simpel sak att göra för att visa att alla är lika mycket värda. Så vi vill så klart spela med det och kommer att försöka göra det vi kan för att spela med den, säger Nathalie Björn till Fotbollskanalen.   

Hur redo tror du att ni är att ta ett gult kort om det skulle vara så?
- Ja, det är klart att det blir speciellt. Speciellt i ett mästerskap där man inte får dra på sig för många kort utan att bli avstängd så det kommer vi att behöva ta i beräkningarna. Men det är sjukt att det ens ska behöva gå till en sådan gräns.   

Annons

Skulle du stå bakom t.e.x om Seger väljer att ta ett kort?
- Ja, det hade jag.   

Johanna Rytting Kaneryd:   

- Som jag förstått är beskedet inte helt klart ännu. Men jag hoppas självklart på att vi ska kunna bära den och vi vet vad vi står för. Det är klart att vi vill att det ska gå igenom, jag är oförstående till varför det skulle vara ett problem. Förhoppningsvis behöver vi inte komma dit (där man tvingas till ett kort). Jag hoppas och tror att det kan lösas innan, sedan får vi se vilka konsekvenser vi får ta om det skulle vara så.  

Rebecka Blomqvist är även hon lika tydlig med sin ståndpunkt.   

- Vi är tydliga med vad vi vill och står för. Sedan får vi se vad det blir för beslut men det är klart att vi vill kunna visa vad vi står för. Även om vi är trygga i det vill man kunna sprida det utåt, det är viktigt. Så vi får se vad det blir. Jag vill göra allt som är möjligt och klokt för att visa det helt enkelt.  

Annons
Publicerad 2023-04-04 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto