Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige ser ut att återvända till Qatar: "Passar oss absolut bäst den här gången"

Sverige (herr)

Enligt Finlands förbundsordförande åker Sverige på januariturnén 2020.
Herrarnas landslagschef berättar att inget är bestämt än - men säger:
- Sammantaget är detta det som passar oss absolut bäst den här gången, säger Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det var till den finska tidningen Ilta-Sanomat som Finlands förbundsordförande Ari Lahti sa att Sveriges herrlandslag kommer att åka till Qatar på januariturnén 2020.

Landslaget gjorde sin januariturné i Qatar 2019 och när Fotbollskanalen når Sveriges landslagschef Stefan Pettersson berättar han att inget är spikat och klart men att Qatar är en möjlighet även nästa år.

- Det är ett alternativ vi tittat på. Ett VM kommer spelas där om några år och vi förbereder oss för det på bästa sätt. Då är det bra att kunna vara på plats, säger Pettersson.

- Sedan har vi vissa önskemål och kriterier på var vi kan vara under ett januariläger. Det handlar om väder, flygavstånd, anläggningar och tidsskillnader. Det är också en region vi varit i tidigare.

ANNONS

Vilka fler alternativ har ni förutom Qatar?
- Vi har tittat på fler ställen men sammantaget är detta det som passar oss absolut bäst den här gången. Det är det här alternativet vi jobbar utifrån för att få det färdigt.

Hur stor betydelse har det att VM 2022 spelas i Qatar att ni vill åka dit i januari?
- Det är en del utav de beslutsunderlag vi har, sedan var vi ju där förra året och vet lite hur det funkar vilket var väldigt nyttigt. Det är bra för oss för att få en ännu bättre bild av landet och hur saker och ting fungerar.

Qatar har kritiserats ett flertal gånger, bland annat för landets syn på mänskliga rättigheter.
The Guardian har tidigare rapporterat om hur gästarbetare utnyttjats likt slavar under byggena av de nya arenorna till VM 2022. Arbetsförhållanden för gästarbetare från framför allt Nepal och Malaysia ledde enligt tidningen till flertalet dödsfall.

ANNONS

Hur ser landslaget på kritiken?
- Som vi kommunicerade förra gången vi var där, vi står naturligtvis inte bakom de saker landet får kritik för och det är inga värderingar vi står bakom. Men vi väljer ändå och tror att det är bättre att vara på plats och se hur det fungerar och stötta på det sättet för att kunna trycka på för bättre villkor och rättigheter. Att lyfta frågorna och vara på plats är ett sätt för att kunna belysa sakerna i stället för välja att inte åka dit.

Publicerad 2019-10-01 kl 17:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto