Sverige utslaget ur U17-EM - trots två mål av United-talang

Sverige (herr)

Sverige förlorade mot Frankrike i U17-EM med 4-2.
Därmed är landslaget utslaget ur mästerskapet.

Sverige förlorade den första matchen i U17-EM mot Nederländerna med 2-0. I och med det krävdes seger mot Frankrike för att landslaget skulle ha en chans att ta sig vidare ur ”dödens grupp”, men så blev inte fallet.

Sverige inledde annars starkt och efter 17 minuter satte Manchester United-talangen Anthony Elanga dit 1-0. Men Sverige fick inte leva övertaget särskilt länge då Frankrike replikerade snabbt och kvitterade bara minuter senare.

Men Sverige reste sig på nytt och tog ledningen på nytt och det var samma Elanga som höll sig framme. Talangen sprang i djupled och lobbade in 2-1.

Frankrike kom dock tillbaka och precis före halvtid gjorde PSG:s Adil Aouchiche 2-2 och 3-2.

I matchens andra akt var det länge mållöst, men med tio minuter kvar fastställde Georginio Rutter slutresultat 4-2 för Frankrike.

Sverige har en match kvar att spela i mästerskapet, mot England. Sverige har dock ingen chans att gå vidare. Matchen mot England spelas på torsdag.

Publicerad 2019-05-06 kl 20:04