Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sveriges rädsla - en Turkiet-repris: ”Var tufft mentalt”

Sverige (herr)

SOLNA. Ledning 2-0, precis som mot Turkiet.
Men den här gången höll Sverige ut.
- Vi hade Turkiet-matchen i bakhuvudet, säger mittfältaren Viktor Claesson.

3:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Sverige och Rumänien i spelaren ovan.

Det blev seger med 2-1 mot Rumänien i EM-kvalets första match under lördagen. Men de tre poängen var inte kassaskåpssäkra för Sverige. Rumänien reducerade i den andra halvleken och var inte långt ifrån en kvittering mot slutet av matchen.

- Jag hade känslan: ”Gör vi rätt saker kan vi vinna med tre-fyra mål”. De kändes ganska kalla defensivt och det kändes som att det var på håret att vi kom igenom gång på gång, säger högerbacken Mikael Lustig.

- Men vi blev kanske lite väl defensiva efter att de fått in 2-1. Det var väl lite av en känsla som vi hade mot Turkiet, när vi hade en 2-0-ledning men på något sätt lyckades tappa den. Det var skönt att gubbarna stängde igen på slutet.

ANNONS

Turkiet-matchen, ja. I Nations League förra året föll Sverige hemma mot Turkiet med 3-2, efter att ha lett med 2-0.

- Vi hade Turkiet-matchen i bakhuvudet, så det var tufft mentalt i den andra halvleken, säger mittfältaren Viktor Claesson.

- Både för egen del och lagets del tycker jag att vi tappade för enkla bollar och bjöd på egentligen alla lägen som de skapade. Det ska vi kunna eliminera till tisdag (mot Norge).

Forwarden Marcus Berg är inne på samma linje när det gäller Turkiet-matchen.

- Det är klart att vi har pratat om det där och speciellt i halvtid när vi hade en 2-0-ledning så… vi skulle inte slappna av då. Vi hade Turkiet-matchen med oss i bakhuvudet. Det blev nervigt när de gjorde ett mål och de hade en jättechans på slutet. Men vi redde ut det, säger Berg.

Lagkaptenen Andreas Granqvist: 

ANNONS

- Vi gav Rumänien möjligheter till kontringar och det får vi titta på. Vi skulle avgjort matchen tidigare och gjort 3-1, kanske till och med 4-1. Men en okej första match. Vi är inte helt nöjda med den.

- Vi blev lite passiva och ville bevaka ledningen. Det är alltid svårt för det räcker med en halvchans för att motståndaren ska kunna sätta dit ett mål. Väldigt viktigt med tre poäng men vi har lite att fila på.

Publicerad 2019-03-24 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto