Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SvFF: "Helt klart att kvalmatchen inte kommer att äga rum"

Foto: Bildbyrån

"Nu står det helt klart att VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark inte kommer att äga rum", det skriver SvFF under onsdagskvällen.

Under onsdagen kom beskedet från DBU, danska fotbollsförbundet, att fredagens VM-kvalmöte med Sverige på fredag ställs in, på grund av konflikten mellan de danska spelarna och förbundet.

Men det slutgiltiga beskedet kan bara ges av Uefa, och det kommer inte att komma förrän 24 timmar innan match då trupperna senast ska lämnas in. Det svenska landslaget höll därför fast vid inställningen att fredagens match blir av, när Fotbollskanalen träffade laget efter onsdagens träning.

- Det kan ju ske jättesnabba förändringar i det här läget. Det gjorde det ju när de mötte Ungern borta och då skedde det bara på några timmar och sedan var de i Ungern och vann med 6-1. Så det gäller för oss att vara beredda om det skulle bli någon förändring, men vi har en dialog med Uefa också och med Danmark naturligtvis för att ha koll på läget. Men under tiden så gäller det att vara förberedda, sa landslagschefen Marika Domanski-Lyfors bland annat.

Men nu verkar det Svenska Fotbollförbundet vara inställda på att det inte blir någon match. Under onsdagskvällen skrev man på sin hemsida att "nu står det helt klart att VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark inte kommer att äga rum".

- Jag pratade med den danske generalsekreteraren Claus Bretton-Meyer och han har nu också skriftligen meddelat att de inte har möjlighet att spela matchen, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till svenskfotboll.se.

- Det är naturligtvis tråkigt, men vi kan bara konstatera att parterna i de danska förhandlingarna inte är överens om ett nytt spelaravtal.

SvFF skriver vidare att evenemangs- och arenabolaget Got Event sedan tidigare haft beredskap för att återköpa de sålda biljetterna och under morgondagen kommer informera om det praktiska.

Publicerad 2017-10-18 kl 21:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons