Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF vill se sommartid året om: "Ger oss mer timmar att spela fotboll"

Sverige (herr)

Vintertid och sommartid kan snart vara ett minne blott.
Fick SvFF bestämma skulle man se sommartid året om.
- Sommartid är en väldigt bra förutsättning för fotboll, säger Caroline Waldheim på SvFF, till Radiosporten.

Foto: Bildbyrån.

På tisdagen röstade EU-parlamentet för ett förslag som innebär att medlemsländerna inte längre ska tvingas att ställa fram och tillbaka klockan under året. EU:s medlemsländer har nu fram till april på sig nästa år att bestämma sig vilken tid de vill ha, sommartid eller normaltid (vintertid), i framtiden, skriver Dagens Nyheter.

Riksidrottsförbundet är i det här arbetet en av parterna som agerat remissinstans till regeringen och i deras arbete har i sin tur Svenska Fotbollförbundet framfört sina åsikter. Och SvFF är tydligt med att man gärna ser sommartid året om.

- Sommartid är en väldigt bra förutsättning för fotboll. Det ger oss mer ljus och det ger oss fler timmar att spela fotboll. Både för barn och unga, men också för alla andra som vill spela fotboll och utöva andra idrotter, säger Caroline Waldheim, ansvarig för samhällskontakter och EU-stöd på SvFF, till Radiosporten.

ANNONS

- Normaltid (vintertid) året runt skulle få negativa konsekvenser för fotbollen eftersom vi skulle tappa många av de ljusa timmarna.

Enligt Waldheim är det inte bara fotbollen som vill se sommartid året om.

- Så vitt jag vet är idrotten ganska samlad i den här frågan. Jag tror och hoppas att den svenska regeringen kommer att besluta om sommartid året runt.

Publicerad 2019-03-28 kl 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto