Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tahirovic bekräftar kontakt med Bosniens landslag: "Jag har inte tagit något beslut"

Sverige (herr)

Bosniens fotbollsförbundet har varit i kontakt med Benjamin Tahirovic, 19.
Något beslut om landslagsframtiden är dock inte fattat.
"Jag kommer att ta det beslutet tillsammans med min familj", skriver Roma-talangen till Fotbollskanalen.

1:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Janne Anderssons ord om Benjamin Tahirovic i början av november.

Benjamin Tahirovic har fått göra Serie A-debut för Roma och spås en lysande framtid av chefstränare José Mourinho. Dessutom hävdar La Gazzetta dello Sport att den svenske jättetalangen kommer att få en allt större roll i laget under 2023.

Tahirovic har dubbla medborgskap och kan, utöver Sverige, även representera Bosnien i landslagssammanhang. I går, onsdag, skrev det bosniska supporterkontot BH Live att 19-åringen har valt att representera Bosnien. Sajten Sportsport fyllde i och menade på att Roma-talangen har ett bosniskt pass sedan den 22 november, samt att ett tydliggörande väntas inom kort. Dock skriver inte den sajten att landslagsvalet är klart. 

ANNONS

När Fotbollskanalen når Tahirovic bekräftar han kontakt med det bosniska fotbollsförbundet. Något beslut om vilket landslag han ska representera är dock inte taget.

"Det är sant att fotbollsförbundet i Bosnien har kontaktat mig, och de var jättekorrekta och öppna men det var inget mer med det. Jag har fortfarande inte tagit beslut för vem (vilket landslag, reds. anm) jag spela och när jag väl gör det kommer jag att ta det beslutet tillsammans med min familj", skriver Tahirovic till Fotbollskanalen.

Tidigare har Anel Ahmedhodzic och Dennis Hadzikadunic valt bort Sverige för spel med Bosniens landslag. Stefan Pettersson, herrlandslagets chef, vill inte kommentera uppgifter.

"Vi kommenterar inte vad som skrivs i andra medier. Då blir det spekulation. Vi vet väl om hans situation i att han har fler alternativ och vi hanterar den. Mer än så kan jag inte kommentera", skriver Pettersson.

ANNONS

När förbundskapten Janne Andersson i början av november fick frågan om Tahirovic var beskedet att han inte hade tagit kontakt med Roma-talangen.

- Nej, jag har inte pratat med honom. Men vi kommer följa honom med spänning, sa Andersson .

- Vissa väljer att spela för Sverige och vissa inte, vi kan bara visa intresse, det har vi inte gjort ännu men det kommer vi säkerligen att göra framöver.

Benjamin Tahirovic lämnade Vasalund i början av 2021 för en övergång till Roma.

Publicerad 2022-12-15 kl 09:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto