Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Text och TV: Nu tror Zlatan på EM: ”Absolut – alla vill komma etta”

Sverige

Efter succén mot Skottland. Nu tror Zlatan att man kan utmana Holland och gå till EM.
– Absolut. Alla vill komma etta och det är det viktigaste, säger han till fotbollskanalen.se.

Zlatan Ibrahimovic gjorde en succéartad comeback i landslaget. Matchuret hade knappt börjat rulla innan han stod som målskytt – och efter det rullade det på för både Zlatan och Sverige. Skottland besegrades enkelt med 3-0, vilket får kapten Ibrahimovic att tro på EM.
– Absolut. Jag menar, och när vi väl vinner första tävlingsmatchen kommer alla att tänka likadant. Alla vill komma etta och det är det som är det viktigaste.

Efter matchen fick Zlatan pris som matchens bästa spelare. Men han var snabb med att hålla fram laginsatsen som nyckeln till seger – och inte minst de yngre spelarna.
– Jag tyckte det var en bra match. Vi vinner matchen, vi gör en stabil match, alla visar framfötterna och visar att de vill vara med och vinna.

ANNONS

Vad säger du om ditt mål?

– Det var ett riktigt bra mål, Bra uppspel från många spelare. Lustig sätter den i djupled och Pontus kommer och sticker in den.

Innan matchen hade mycket av försnacket handlat om vem som skulle spela bakom Zlatan, i rollen som nummer 10. Valet föll på Ola Toivonen – som även han blev målskytt – och efter matchen hyllade Zlatan samarbetet den emellan.
– Jag gillar honom, han har bra blick för spelet och han är skön. Vi gav varandra lite råd och tips.
– Jag har sagt det till Ola. När jag går ner ska du upp – när jag går upp ska du ned. Att spela första matchen med någon jag aldrig spelat med, jag tycker det gick bra.

Tror du att han får fortsätta på den positionen nu?

– Det handlar om vem som kommer att få spela. Erik har 22 spelare att välja mellan och han vet bäst vad han vill. Men det funkar bra, mycket bra.

ANNONS

Nu när du haft Hamrén som tränare i några dagar – vad säger du om honom?

– Han känns elegant. Han har mycket energi, han vill mycket och vill spela bra fotboll, har bra mentalitet och han gör allt för att vinna och hatar att förlora – precis som mig.

Under matchen sökte sig Zlatan flera gånger nedåt i planen och hämtade boll. Anledningen för honom var enkel – för att skapa yta och inte bli isolerad.
– Det är bara för att jag försöker skapa yta för mig själv, för Ola och för de andra runt om mig. Ibland får du bollen, ibland får du det inte. Men så länge du är rörlig så kommer du att få bollen.
– Jag vet inte om jag har fått en fri roll. Erik snackar om att kommunicera och hans budskap är enkelt. Det är lätt att förstå det. Jag har sagt till honom att jag vill komma ner och möta boll, annars försvinner jag från matchen.

ANNONS

Vad är den största skillnaden mellan Hamrén och Lagerbäck?

– Hur många nya spelare har vi? Han (Hamrén) vill ju spela annorlunda, han vill ju spela mer fotboll och komma runt på kanterna.
– Sedan har vi helt andra spelare, det går inte att spela det systemet vi har idag med de spelarna vi hade innan. Vi kan spela som vi gör idag med det material vi har idag.

Har vi varit för dåliga för att släppa fram spelare tidigare?

– Nej, det är därför jag är här. Så att all press hamnar på mig och de får tid.


Vad tyckte du om publikens mottagande?

– Stort. Jag har alltid fått det av svenska folket och det är därför man får sådan spelglädje och man vill ge allt tillbaka.

Kolla även in TV-intervjun med Zlatan Ibrahimovic från Råsunda ovanför artikeln.

Publicerad 2010-08-12 kl 00:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto