POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Allbäcks framtid oviss: "Älskar att jobba med landslaget"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

När Janne Andersson tar över det svenska landslaget är det fortfarande ovisst vad som händer med Marcus Allbäck, players manager.
- Vi får se vilken roll jag får i det, om jag får någon överhuvudtaget, säger han till Fotbollskanalen.

Sedan 2009, till en början som tillförordnad, har Marcus Allbäck varit players manager för det svenska landslaget. Den tidigare anfallarens kontrakt går dock ut den sista juli, då även förbundskaptenen Erik Hamrén lämnar sitt uppdrag, och vad som händer efter det är oklart.

- Det vet jag inte riktigt ännu. Nu har man ju fullt fokus på EM såklart. Men vi kommer att ta en diskussion förbundet och jag, och även med Janne (Andersson) antar jag, säger Allbäck.

Vad är du själv sugen på, är du sugen på att fortsätta eller att testa något annat?
- Jag älskar landslaget och älskar att jobba med landslaget. Jag fick förmånen under många år att vara med som spelare och sen direkt när jag började som ledare så fick jag börja med vårt A-landslag vilket var fantastiskt. Så det kan jag absolut tänka mig. Men det är ingen diskussion som har startat än.

Allbäck har trivts mycket bra med sin roll i landslaget sedan spelarkarriären avslutades. Och han tycker själv att det är ett uppdrag som passar honom.

- Ja, det tycker jag verkligen. Det tycker jag. Det får du fråga spelarna om de också tycker det. För gör de inte de så är det inte så bra. Men gör det de så är jag glad. För jag trivs väldigt bra med rollen.

Efter EM så tar IFK Norrköpings manager Janne Andersson över det svenska landslaget efter Erik Hamrén.

- Det ska bli jätteintressant. Det är något som inte blir aktuellt förrän 1 augusti. Men jag vet ju att det kriteriet som förbundet hade när de sökte en ny förbundskapten var att personen i fråga skulle ha en stor kännedom om svensk fotboll och det besitter Janne. Han har många års erfarenhet och har varit med om mycket inom svensk fotboll och kan det så det ska bli intressant att följa. Sen får vi se vilken roll jag får i det, om jag får någon överhuvudtaget eller inte. Oavsett ska det bli intressant att se.

Se intervjun med Allbäck i spelaren ovan.

Publicerad 2016-04-26 kl 17:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå