Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Andersson nöjd - men ändå inte: "Långt ifrån en fullträff"

Sverige (herr)

Tre poäng, men ingen fulländad insats.
Janne Andersson var nöjd med poängen mot Rumänien, men inte mer än så.
- Långt ifrån så bra som jag känner att vi kan, säger han till C More.

3:44
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Andersson i spelaren.

Det blev seger för Sverige i EM-kvalpremiären hemma på Friends Arena mot Rumänien. Segersiffrorna skrevs till 2-1 för Blågult efter att Robin Quaison och Viktor Claesson gjort Sveriges mål i den första halvleken.

En bra start för Sverige som gjorde det som förväntades - och tre viktiga poäng in på kontot.

Janne Anderson var så klart nöjd med poängen, men spelmässigt menar han att laget har betydligt mer att ge.

- Jag tycker att vi vinner matchen rättvist, att vi är det bättre laget men vi tappar också och det blir alldeles för flängigt. Det blev en match som böljade för mycket för att jag ska vara riktigt nöjd med det, och böljande spel mot ett lag som Rumänien är de lite bättre på än oss. Jättenöjd med segern, men det finns saker som vi kan göra bättre. Samtidigt är det lite nya spelare som inte spelat så mycket tillsammans, allt sitter inte med detsamma. Det fanns fina tendenser i vårt egna spel men lite för böljande för att jag ska vara helt nöjd med prestationen, säger han till C More.

ANNONS

Vilka spelare vill du lyfta fram?
- Robin Quiason gör det bra, Kristoffer Olsson spelar en tävlingsmatch för andra gången och gör det bra, hans bolltrygghet är jätteviktig och jättenyttig för oss. Sedan tycker jag som det ofta är att det är ganska jämt över planen. Det är svårt att sticka ut totalt i en fotbollsmatch. Jag tycker att vi gör en godkänd insats men långt ifrån en fullträff, långt ifrån så bra som känner att vi kan.

Janne Andersson var överlag nöjd med de nya spelare som fick chansen mot Norge. Han nämnde även Alexander Isak som i slutminuterna var nära att hitta nätet efter en fin aktion i Rumäniens straffmområde.

- Det är jätteroligt. Alexander Isak kommer in och vänder direkt bort ett par spelare och är nära att göra mål. Jag tycker att det är jätteroligt, men vi får ha lite tålamod. Allting kan inte sitta med detsamma när vi ska bygga lite nytt eller får in nya spelare. Jag är som sagt jättenöjd med poängen men… nja. Det kunde varit lite bättre.

ANNONS
Publicerad 2019-03-23 kl 21:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto